Ge­vul­de au­ber­gi­nes

De aubergines worden heerlijk romig door ze te bakken in de oven.

(565) waardeer
italiaans hoofdgerecht De aubergines worden heerlijk romig door ze te bakken in de oven. 4 personen
3 565

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • ovenschaal (25 x 30 cm)

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de knoflook fijn en de tomaten in blokjes. Snijd het basilicum en de peterselie fijn. Snijd de olijven grof en halveer de aubergines in de lengte. Kook de aubergines 5 min. in kokend water. Neem uit de pan en laat iets afkoelen. Schep met een lepel het vruchtvlees eruit, laat een ½ cm zitten. Snijd het vruchtvlees fijn.
  2. Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet de ovenschaal in met de olie en leg de uitgeholde aubergines erin. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 2 min. Voeg de fijngesneden aubergine toe en bak met het deksel op de pan op laag vuur 10 min. Verhit de rest van de olie in een pan en bak de tomaten 5 min. tot het bijna saus is. Voeg het basilicum, peper en zout toe en neem de pan van het vuur.
  3. Klop de eieren los en rasp de kaas. Meng het ei, paneermeel, peterselie, olijven, kappertjes en de gebakken aubergine in een kom. Voeg de helft van de kaas toe. Vul de aubergines met het mengsel, verdeel de tomatensaus erover en bestrooi met de rest van de kaas. Bak ca. 20 min. in de oven.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 400 kcal
  • eiwit 14 g
  • koolhydraten 18 g
  • vet 29 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 730 mg
  • vezels 6 g
Tags
Ook te zien in

Gevulde aubergines

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­vul­de au­ber­gi­nes

1
  • 2 tenen knoflook
  • 6 trostomaten

Snijd de knoflook fijn en de tomaten in blokjes.

2
  • 15 g verse basilicum
  • 20 g verse platte peterselie

Snijd het basilicum en de peterselie fijn.

3
  • 2 aubergines
  • ½ potje zongerijpte Taggia-olijven

Snijd de olijven grof en halveer de aubergines in de lengte.

4

Kook de aubergines 5 min. in kokend water. Neem uit de pan en laat iets afkoelen.

5

Schep met een lepel het vruchtvlees eruit, laat een ½ cm zitten. Snijd het vruchtvlees fijn.

6

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

7
  • 1 el traditionele olijfolie

Vet de ovenschaal in met de olie en leg de uitgeholde aubergines erin.

8
  • 3 el traditionele olijfolie

Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 2 min. Voeg de fijngesneden aubergine toe en bak met het deksel op de pan op laag vuur 10 min.

9
  • 2 el traditionele olijfolie

Verhit de rest van de olie in een pan en bak de tomaten 5 min. tot het bijna saus is. Voeg het basilicum, peper en zout toe en neem de pan van het vuur.

10
  • 2 middelgrote eieren
  • 100 g Pecorino Romano

Klop de eieren los en rasp de kaas.

11
  • 50 g paneermeel
  • 50 g kappertjes

Meng het ei, paneermeel, peterselie, olijven, kappertjes en de gebakken aubergine in een kom. Voeg de helft van de kaas toe.

12

Vul de aubergines met het mengsel, verdeel de tomatensaus erover en bestrooi met de rest van de kaas.

13

Bak ca. 20 min. in de oven.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.