bewaar
Gevulde aubergines
Gevulde aubergines
bewaar

Gevulde aubergines

De aubergines worden heerlijk romig door ze te bakken in de oven.

35 min. bereiden
20 min. oventijd
576waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 tenen

knoflook

6

trostomaten

15 g

verse basilicum

20 g

verse platte peterselie

2

aubergines

½ potje

zongerijpte Taggia-olijven

6 el

traditionele olijfolie

2

middelgrote eieren

100 g

Pecorino Romano

50 g

paneermeel

50 g

kappertjes

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (25 x 30 cm)

De aubergines worden heerlijk romig door ze te bakken in de oven.

Aan de slag

1

Snijd de knoflook fijn en de tomaten in blokjes. Snijd het basilicum en de peterselie fijn. Snijd de olijven grof en halveer de aubergines in de lengte. Kook de aubergines 5 min. in kokend water. Neem uit de pan en laat iets afkoelen. Schep met een lepel het vruchtvlees eruit, laat een ½ cm zitten. Snijd het vruchtvlees fijn.

2

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Vet de ovenschaal in met de olie en leg de uitgeholde aubergines erin. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook 2 min. Voeg de fijngesneden aubergine toe en bak met het deksel op de pan op laag vuur 10 min. Verhit de rest van de olie in een pan en bak de tomaten 5 min. tot het bijna saus is. Voeg het basilicum, peper en zout toe en neem de pan van het vuur.

3

Klop de eieren los en rasp de kaas. Meng het ei, paneermeel, peterselie, olijven, kappertjes en de gebakken aubergine in een kom. Voeg de helft van de kaas toe. Vul de aubergines met het mengsel, verdeel de tomatensaus erover en bestrooi met de rest van de kaas. Bak ca. 20 min. in de oven.

tip

Gevulde aubergines

Instructievideo - 04:47 min.