Kal­koen met truf­fel­may­o­nai­se

Het geheim van deze kalkoen met een smakelijk glanzend laagje? De mayonaise.

  • hoofdgerecht
  • 8 personen
  • 440 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 15 min. wachten
    • 1 u. 30 min. oventijd
(1)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Het geheim van deze kalkoen met een smakelijk glanzend laagje? De mayonaise. 8 personen
5 1

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakkwast
  • grote ovenschaal of braadslede
  • vleesthermometer

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Laat de kalkoen op kamertemperatuur komen. Haal de blaadjes van de takjes Italiaanse kruiden en snijd ze fijn. Rasp de kaas. Doe de panko, kaas, kruiden en ⅓ van de mayonaise in een koekenpan met anti-aanbaklaag. Bak op middelhoog vuur al omscheppend in ca. 6 min. goudbruin. Schep de vulling in de holte van de kalkoen. Bestrooi de kalkoen met peper en zout en bestrijk met een bakkwast rondom met de rest van de truffelmayonaise.
  2. Leg de kalkoen met de borst naar beneden in de ovenschaal en braad 1 uur en 30 min. in de oven. Keer na 45 min. om. De kalkoen is gaar als de kerntemperatuur 65 °C in het dikste deel van de dij is of als er helder vocht uit het vlees komt als je erin prikt. Neem de kalkoen uit de oven en laat nog 15 min. rusten onder aluminiumfolie.

Tip:

Leftovers? Maak er gevulde broodjes mee! Voor 12 stuks: verwarm de oven voor op 180 °C. Schep de kalkoen, 50 g tuinerwten en 4 el barbecuesaus door elkaar. Verdeel 12 petit pains white over een met bakpapier beklede bakplaat. Maak een gaatje/holletje in elk broodje, trek een beetje uit elkaar en vul met een schepje van het kalkoenmengsel. Maak het broodje dicht en keer om, met de naad naar beneden. Doe hetzelfde met de rest van de broodjes. Klop een ei los en bestrijk de broodjes ermee. Bak in het midden van de oven in ca. 15 min. goudbruin en gaar. Serveer met de rest van de barbecuesaus.

Tip:

De kalkoen is alleen te bestellen via de Kerst bestelservice via ah.nl/kerst. Dit kan t/m 19 december. Je kunt aangeven of je de kalkoen in de winkel wilt ophalen of bij een AH Pick Up Point (tegen de normale kosten) wilt laten bezorgen.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 440 kcal
  • eiwit 45 g
  • koolhydraten 6 g
  • vet 26 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 680 mg
Tags
Ook te zien in

Kalkoen met truffelmayonaise

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kal­koen met truf­fel­may­o­nai­se

1
1

Verwarm de oven voor op 175 °C.

2
2
  • 1 kalkoen

Laat de kalkoen op kamertemperatuur komen.

3
3
  • 20 g Italiaanse kruidenmix
  • 100 g Pecorino Romano

Haal de blaadjes van de takjes Italiaanse kruiden en snijd ze fijn. Rasp de kaas.

4
4
  • 60 g panko
  • 38 g truffelmayonaise

Doe de panko, kaas, kruiden en de mayonaise in een koekenpan met anti-aanbaklaag.

5
5

Bak op middelhoog vuur al omscheppend in ca. 6 min. goudbruin. Schep de vulling in de holte van de kalkoen.

6
6
  • 77 g truffelmayonaise

Bestrooi de kalkoen met peper en zout en bestrijk met een bakkwast rondom met de rest van de truffelmayonaise.

7
7

Leg de kalkoen met de borst naar beneden in de ovenschaal en braad 1 uur en 30 min. in de oven. Keer na 45 min. om.

8
8

De kalkoen is gaar als de kerntemperatuur 65 °C in het dikste deel van de dij is of als er helder vocht uit het vlees komt als je erin prikt.

9
9

Neem de kalkoen uit de oven en laat nog 15 min. rusten onder aluminiumfolie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.