bewaar
Speltsalade met courgette, peppadew en dille
Speltsalade met courgette, peppadew en dille
bewaar

Speltsalade met courgette, peppadew en dille

Ontdek de lekker nootachtige smaak van dit oergraan

30 min. bereiden
redelijk pittig
79waarderingen

Ingrediënten

4 personen

200 g

AH Biologisch spelt

2

courgettes

7 el

traditionele olijfolie

15 g

verse basilicum

15 g

verse dille

1

citroen

75 g

peppadew in pot

75 g

Pecorino Romano

50 g

noten-fruitmix hazelnoot, goji, cranberry

Dit heb je nodig

  • grillpan

Ontdek de lekker nootachtige smaak van dit oergraan

Aan de slag

1

Kook de spelt volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de courgettes in schuine plakken van ½ cm. Gebruik 2 el olie om de courgettes mee te bestrijken. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de courgettes in delen in 4 min. tot er mooie grillstrepen ontstaan. Keer halverwege.

2

Snijd de blaadjes basilicum en dille fijn. Rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Meng het basilicum, de dille, het citroenrasp, ½ el citroensap en de rest van de olie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Snijd de peppadews grof. Rasp de kaas. Giet de spelt af en doe in een schaal. Meng de courgette, peppadew, kruidendressing en kaas erdoor. Bestrooi met de noten-fruitmix.

tip

Groenten grillen en roosteren

Instructievideo - 00:50 min.