10x budgettips voor Pasen

Eieren voor je geld kiezen

Het wordt langzaam warmer, de bloemen komen uit, de vogels beginnen te fluiten… en je portemonnee begint te rinkelen. Pasen betekent gezelligheid, maar ook een extra kostenpost: de paasversiering, het paasontbijt en het paasdiner… En we willen natuurlijk niet de rest van het jaar op eieren lopen. Daarom geven we je 10 tips om Pasen nét een beetje goedkoper (en misschien wel leuker) te maken.

Budget paaskoken

1. Kook voor grote groepen
Hoe meer zielen, hoe meer vreugd, en hoe meer mensen aan de paastafel, hoe goedkoper het paasontbijt, de paasbrunch of het paasdiner (per persoon) wordt. Koken voor grote groepen is vaak voordeliger. Zorg er wel voor dat iedereen een eigen gang of gerecht meeneemt. Zo wordt koken al helemaal een eitje!
2. Gebruik weinig ingrediënten
Zit je met een kleinere groep aan tafel deze Pasen? Gebruik recepten met weinig ingrediënten. Haal je inspiratie uit deze recepten met 5 ingrediënten. Goed voor je budget en aan de smaak ligt het niet. Je kan er ook voor kiezen om bepaalde ingrediënten te vervangen of weg te laten. Gebruik bijvoorbeeld gedroogde kruiden in plaats van verse kruiden. Less is more!
3. Gebruik goedkope ingrediënten
Eieren, bananen, bloem en melk zijn bijvoorbeeld voordelig geprijsde producten. Maak bijvoorbeeld American pancakes of pannenkoeken, of wat dacht je van gevulde eieren? Lastig om te zien wat voordeligere ingrediënten zijn? Gebruik het budget-filter van Allerhande, dan zie je in 1 oogopslag budgetrecepten staan.

Het oog wil ook wat

4. Maak borden mooi op
Alles ziet er nóg lekkerder uit als je de borden/schalen mooi opmaakt met Pasen. Haal het eten uit de verpakkingen en leg de afbakbroodjes op een paasservetje, de hagelslag in een bakje met een lepeltje en de boter op een schaaltje. Ook voor het paasdiner kan je losgaan zonder dat het je extra kost: pak (drink)glazen om je soep of garnalencocktail in op te dienen en gebruik groene kruiden als garnering.
5. Haal de lente naar binnen
Haal de lente naar binnen en haal je paasversiering dit jaar uit de natuur voor een budget Pasen. Ga (met de kids) het bos of het park in. Kan jij een paastak (een kronkelwilg, magnolia of krulhazelaar) vinden? Deze paastak versieren doe je vervolgens low budget met deze handige tips. Kom je madeliefjes tegen in het park? Rijg ze aan elkaar voor een superschattige decoratie. Of zet kleine bosjes bloemen in een vaasje en gebruik deze als decoratie op tafel. Let wel op of je de bloemen vrij mag plukken.
6. Knutsel je paasversiering
Nog niet genoeg decoratie? Ga knutselen! Je kids (of jijzelf, natuurlijk) kunnen lekker hun ei kwijt en jij hebt budget paasversiering. Maak eierdopjes van een halve wc-rol, knip zelf papieren placemats uit wit papier, of bekijk andere vrolijke paascreaties.

Doe slim boodschappen

7. Duik in de diepvries
De diepvries is je beste vriend: diepvriesgroente en diepvriesfruit blijft langer goed, is hartstikke gezond én is een stuk beter voor je budget. Toch vers fruit op tafel? Maak in plaats van een schaal met aardbeien en frambozen een fruitsalade met druiven, appel, kiwi en banaan. Deze fruitsoorten zijn een stuk voordeliger, en zo zet je nog steeds een supergezonde en lekkere snack op tafel met Pasen.
8. Sla je slag in de Bonus
Begin nu alvast het in de gaten houden van de Bonusaanbiedingen. De week van Pasen is misschien niet alles in de Bonus wat je op tafel wil zetten, maar langer houdbare producten kunnen nu natuurlijk al worden ingeslagen. Denk aan afbakbroodjes, lang houdbare sappen, thee en koffie.
9. Doe slim boodschappen
Maak gebruik van manieren om goedkoper boodschappen te doen. Met Mijn AH Premium krijg je bijvoorbeeld altijd 10% korting op het bio-assortiment en mag je tot 10 extra Bonusaanbiedingen kiezen. Ga opzoek naar kortingstickers in de winkel, of reserveer op tijd AH Overblijvers in jouw AH winkel.
10. Ga op zoek naar Prijsfavorieten
Ken je Prijsfavorieten al? Ook voor Pasen is er een groot assortiment laaggeprijsde producten met de kwaliteit die je van ons gewend bent. Je herkent ze aan het blauwe duimpje in de winkel, of gebruik het Prijsfavorieten-filter online.

Meer lezen?

Hoe doe je betaalbaar boodschappen?

8 tips om goedkoop boodschappen te doen

We geven je 8 tips waarmee jij goedkoop boodschappen kan doen.

Bekijk de 8 tips
Wie maakt het mooiste paasei?

Paaseieren schilderen

Maak het mooiste, grappigste of gekste ei. Kinderen zijn er dol op! Met deze paastraditie hoeft een leuke en creatieve middag helemaal niet zo moeilijk te zijn. Wij delen een stappenplan met je!

Bekijk het stappenplan

Hoe maak je het perfecte boodschappenlijstje?

Met dit stappenplan heb jij in een handomdraai een boodschappenlijstje waarmee je efficiënt boodschappen kan doen, voedselverspilling beperkt én geld kan besparen.

Bekijk stappenplan