Minder voedsel verspillen. Zó doe je dat.
Door minder te verspillen kunnen we in Nederland 34 kilo voedsel per persoon per jaar besparen. Goed voor de wereld én voor je portemonnee!
Wil je een gerecht invriezen? Zet het dan nooit warm in de koelkast of vriezer, dat is funest voor de smaak en de vitamines. Laat het dus eerst goed afkoelen om de kwaliteit te bewaren. Spreid het bijvoorbeeld uit over een groot bord. Eenmaal afgekoeld? Dan kan die de vriezer in.
Wist je dat je de meeste producten ongeveer 3 maanden kunt bewaren? Uitzonderingen zijn brood, dat je 1 maand kunt bewaren, en varkensvlees, dit kan je namelijk maximaal 2 maanden invriezen. Daarentegen kunnen groente en fruit weer een stuk langer goed blijven in de vriezer.
Door minder te verspillen kunnen we in Nederland 34 kilo voedsel per persoon per jaar besparen. Goed voor de wereld én voor je portemonnee!
Goedkoop boodschappen doen kan best lastig zijn. Ze kunnen wekelijks een behoorlijke hap uit je budget nemen. 8 tips om dit gemakkelijker voor je te maken!
Door duurzamer te eten, met duurzame producten of op duurzame manier, kan je jouw afdruk op de aarde (de impact op het milieu) verkleinen. Wij hebben 6 duurzame eettips voor je op een rij gezet!