7 tips om een budgetvriendelijke BBQ te organiseren

Wanneer de zon begint te schijnen en de temperatuur oploopt, krijgen we spontaan zin om lekker buiten te gaan eten. Zeg nou zelf, wat is er gezelliger dan barbecueën met vrienden en familie? Met deze tips hoeft dat gelukkig niet duur te zijn en organiseer je een low budget BBQ in een handomdraai. Lees snel verder!

Tip 1: Maak een boodschappenlijstje

Maak vooraf een inschatting van het aantal gasten en baseer daar je BBQ boodschappenlijstje op. Zo ben je niet te veel kwijt aan boodschappen en hoef je ook nog eens minder weg te gooien. Win-win! Check dus ook altijd je voorraadkast, zo weet je wat je in huis hebt en wat je nog moet halen. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

BBQ-boodschappenlijst

Tip 2: Plannen en je vriezer gebruiken

Wanneer je een BBQ organiseert, geef jezelf dan wat tijd om te plannen. Zo kun je in de aanloop naar de BBQ al slim boodschappen doen en bijvoorbeeld producten kopen die je goed kunt invriezen. Let hierbij op de 35% korting stickers of probeer eens AH Overblijvers! Dit kan behoorlijk schelen in de kosten en helpt mee om minder voedsel te verspillen.

Tip 3: ‘Hamburgers met korting’

Maak gebruik van de verschillende manieren om goedkoop boodschappen te doen. Zo kun je vooraf al je slag slaan bij de Bonusaanbiedingen. Houd ook Mijn Bonus Box in de gaten, hierin krijg je iedere week 5 persoonlijke Bonusaanbiedingen extra. Ben je lid van Mijn AH Premium? Dan krijg je er in totaal zelfs 10!

Hamburgers-met-korting

Tip 4: Vlees noch vis

De spareribs en gambaspiesjes op de grill zijn natuurlijk erg lekker, maar er zijn opties die voordeliger zijn. En dat zijn er gelukkig veel. Denk hierbij aan:

Toch vlees op de grill? Voeg dan wat groente toe aan je spies, zo krijg je niet alleen wat extra vitaminen binnen, maar hoef je ook minder vlees te kopen. Wat dacht je van kip-worstspiesjes?

Wraps-vd-bbq

Tip 5: BBQ bijgerechten

Niet alles wat je tijdens het de BBQ serveert, hoeft van de grill te komen. Verras je gasten bijvoorbeeld met een heerlijk frisse pasta salade, stokbrood met zelfgemaakte kruidenboter of een groente-borrelplank.

BBQ-bijgerechten

Tip 6: Maak je eigen sauzen en marinades

Zelf gerechten maken in plaats van het kant-en-klaar kopen is ook een manier waarop je de kosten wat kunt drukken. Dus ook wanneer je je eigen sauzen, marinades & dips maakt. Ongemarineerd vlees is meestal goedkoper dan wanneer het al voor je is gekruid. En op die manier kan je zelf alle smaakmakers toevoegen waar jij en je gasten van houden.

BBQ-marinaden-en-sauzen-maken

Tip 7: Prijsfavorieten

Ken je Prijsfavorieten al? Met ruim 1800 producten kun je hier je slag slaan als het aankomt op al je budget BBQ-benodigdheden. Uiteraard met de kwaliteit die je van ons gewend bent. Je herkent ze aan het blauwe duimpje in de winkel, of gebruik het Prijsfavorieten-filter online.

Hamburgers-met-korting

Meer lezen?

8 tips om goedkoop boodschappen te doen

Goedkoop boodschappen doen kan best lastig zijn. Ze kunnen wekelijks een behoorlijke hap uit je budget nemen. 8 tips om dit gemakkelijker voor je te maken!

Lees de tips
Boodschappentas met groente en fruit

7x verrassende ideeën voor de BBQ

Een geslaagde barbecue draait niet alleen om de traditionele worstjes en hamburgers. Daarom delen we een aantal verrassende BBQ-ideeën waarmee je je gasten én jezelf zal verbazen!

Bekijk 7 x verrassende BBQ-ideeën
Gegrilde groenten en vega vlees