bewaar
Gegrilde maiskolf
Gegrilde maiskolf
bewaar

Gegrilde maiskolf

Maiskolf van de BBQ besmeerd met boter waaraan Parmezaanse kaas, pikante gerookte-paprikapoeder en knoflook is toegevoegd. Goed plan!

25 min. bereiden
licht pittig
8waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

maiskolven

1

limoen

75 g

gezouten roomboter

50 g

Parmigiano Reggiano

1 tl

gerookte-paprikapoeder hot

1 teen

knoflook

Dit heb je nodig

  • barbecue

Maiskolf van de BBQ besmeerd met boter waaraan Parmezaanse kaas, pikante gerookte-paprikapoeder en knoflook is toegevoegd. Goed plan!

Aan de slag

1

Steek de barbecue aan. Kook de mais 10 min. in een pan met ruim water. Giet af en laat uitlekken. Rasp ondertussen de groene schil van de limoen en snijd de vrucht in partjes.

2

Doe het limoenrasp met de boter, kaas en paprikapoeder in een kom en pers de knoflook erboven. Meng goed. Gril de mais op de barbecue in 6 min. rondom bruin. Keer regelmatig. Besmeer de maiskolven met de boter en serveer met de limoenpartjes.

bereidingstipVoeg tijdens het koken van de mais geen zout toe: daar worden de vliesjes van de maiskorrels wat taai van.

Maiskolven grillen op de barbecue

Instructievideo - 00:31 min.