Esqui­tes (Mexi­caan­se mais­sa­la­de)

Een maiskolf van de barbecue is al lekker, maar in een salade met kaas, koriander en jalapeñopeper doet-ie het helemaal goed.

(7)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
amerikaans bijgerecht Een maiskolf van de barbecue is al lekker, maar in een salade met kaas, koriander en jalapeñopeper doet-ie het helemaal goed. 8 personen
4 7

Ingrediënten

8 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • barbecue

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Steek de barbecue aan, bereid hem voor op indirect grillen en breng de temperatuur naar 170 °C. Bestrijk de maiskolven met de olijfolie en bestrooi ze met zout en versgemalen zwarte peper. Gril de maiskolven in 7-10 min. gaar, tot de mais geroosterd en diepgeel van kleur is. Keer regelmatig. Zet de kolven rechtop in een ruime kom en snijd met een mes de maiskorrels van de kolf.
  2. Meng de mayonaise, kaas, salade-ui, koriander, jalapeñopeper en knoflook door de mais. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng het rasp en sap door de salade. Serveer direct. Lauwwarm is de salade het lekkerst.

combinatietip:

Hou je van extra pittig? Voeg dan 1 tl chilipoeder toe aan de mayonaise.

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 140 kcal
  • eiwit 5 g
  • koolhydraten 11 g
  • vet 8 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • natrium 200 mg
  • vezels 3 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in

Esquites (Mexicaanse maissalade)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Esqui­tes (Mexi­caan­se mais­sa­la­de)

1
1

Steek de barbecue aan, bereid hem voor op indirect grillen en breng de temperatuur naar 170 °C.

2
2
  • 4 maiskolven
  • 1 el traditionele olijfolie

Bestrijk de maiskolven met de olijfolie en bestrooi ze met zout en versgemalen zwarte peper.

3
3

Gril de maiskolven in 7-10 min. gaar, tot de mais geroosterd en diepgeel van kleur is. Keer regelmatig.

4
4

Zet de kolven rechtop in een ruime kom en snijd met een mes de maiskorrels van de kolf.

5
5
  • 2 el mayonaise
  • 50 g Parmigiano Reggiano
  • 4 salade-uien
  • 15 g verse koriander
  • 1 jalapeñopepers
  • 1 teen knoflook

Meng de mayonaise, kaas, salade-ui, koriander, jalapeñopeper en knoflook door de mais.

6
6
  • 1 limoen

Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng het rasp en sap door de salade.

7
7

Serveer direct. Lauwwarm is de salade het lekkerst.

combinatietip:

Hou je van extra pittig? Voeg dan 1 tl chilipoeder toe aan de mayonaise.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.