Fe­ta-avo­ca­do­dip

Altijd favoriet bij de borrel: een lekkere zelfgemaakte dip. Met feta, avocado en verse kruiden, bijvoorbeeld.

(0) waardeer
bijgerecht Altijd favoriet bij de borrel: een lekkere zelfgemaakte dip. Met feta, avocado en verse kruiden, bijvoorbeeld. 8 personen

Ingrediënten

8 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer met hoge beker

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Snijd de feta in stukjes. Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Snijd het steeltje van de peper en halveer de peper. Doe de feta, avocado, het limoenrasp, het limoensap, de peper en koriander in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een smeuïge dip.

serveertip:

Serveer de dip met dunne crackers of naanbrood. (Dan is dit recept niet meer glutenvrij.)

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 130 kcal
  • eiwit 4 g
  • koolhydraten 1 g
  • vet 12 g
    waarvan verzadigd 4  g
  • natrium 200 mg
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

Feta-avocadodip

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fe­ta-avo­ca­do­dip

1
1
  • 150 g feta
  • 2 eetrijpe avocado's

Snijd de feta in stukjes. Snijd de avocado’s overlangs doormidden. Verwijder de pit en schep het vruchtvlees met een lepel uit de schil.

2
2
  • 1 limoen
  • 1 jalapeñopepers

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil en pers de vrucht uit. Snijd het steeltje van de peper en halveer de peper.

3
3
  • 15 g verse koriander

Doe de feta, avocado, het limoenrasp, het limoensap, de peper en koriander in een hoge beker en pureer met de staafmixer tot een smeuïge dip.

serveertip:

Serveer de dip met dunne crackers of naanbrood. (Dan is dit recept niet meer glutenvrij.)

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.