Ge­gril­de mais met fe­ta

De ene maiskolf is de andere niet... Dat bewijst deze gegrilde mais met feta.

(2) waardeer
bijgerecht De ene maiskolf is de andere niet... Dat bewijst deze gegrilde mais met feta. 4 stuks
4 2

Advertentie

Ingrediënten

4 stuks

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenpapier
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de maiskolven 5 min. Giet af en dep droog met keukenpapier. Meng de olie met de paprikapoeder en smeer de mais ermee in. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de maiskolven in 5 min. rondom goudbruin.
  2. Snijd ondertussen de koriander fijn. Snijd het steeltje van de jalapeñopeper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Boen de limoen schoon, rasp de groene schil, pers de helft van de vrucht uit en snijd de andere helft in partjes. Meng de koriander, jalapeñopeper en het limoensap met de mayonaise.
  3. Verkruimel de feta. Smeer de maiskolven in met de mayonaise. Verdeel de feta erover, bestrooi met het limoenrasp en leg de partjes limoen erbij.

Advertentie

Voedingswaarden (per stuk)
  • energie 435 kcal
  • eiwit 8 g
  • koolhydraten 22 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 6 g
  • natrium 280 mg
  • vezels 5 g
Tags
Pittigheid
Ook te zien in
Receptkaart 2019 week 39-40

Gegrilde mais met feta

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal stuks waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ge­gril­de mais met fe­ta

1
1
  • 4 maiskolven

Kook de maiskolven 5 min. Giet af en dep droog met keukenpapier.

2
2
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 tl gerookte-paprikapoeder

Meng de olie met de paprikapoeder en smeer de mais ermee in. Verhit de grillpan zonder olie of boter en gril de maiskolven in 5 min. rondom goudbruin.

3
3
  • 10 g verse koriander

Snijd ondertussen de koriander fijn.

4
4
  • 1 verse groene jalapeñopeper

Snijd het steeltje van de jalapeñopeper. Halveer de peper in de lengte en verwijder met een scherp mesje de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn.

5
5
  • 1 limoen

Boen de limoen schoon, rasp de groene schil, pers de helft van de vrucht uit en snijd de andere helft in partjes.

6
6
  • 100 ml Zaanse mayonaise

Meng de koriander, jalapeñopeper en het limoensap met de mayonaise.

7
7
  • 75 g feta

Verkruimel de feta. Smeer de maiskolven in met de mayonaise. Verdeel de feta erover, bestrooi met het limoenrasp en leg de partjes limoen erbij.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.