Kom in actie voor een schonere wereld

Door duurzamer met de wereld om te gaan, kan je jouw ecologische voetafdruk verkleinen. Dit kan heel gemakkelijk, door kleine stappen te zetten. Maar waar begin je? Wij hebben 5 tips op een rijtje gezet, waardoor jij de wereld beter kan achterlaten.

 

Tip 1. Minder plastic gebruiken

Wat veel mensen niet weten is dat 80% van het afval in de zee van land afkomstig is. Heel veel van dit afval bestaat uit plastic wat door de mens is gemaakt. Dit afval, ook wel plastic soep genoemd, kan op veel manieren in de zee terecht komen. Bijvoorbeeld doordat wij afval laten slingeren of op straat gooien. Wat kan jij doen om minder plastic te gebruiken?

  • Neem je eigen boodschappentas mee naar de supermarkt of bakker

  • Koop een eigen vershoudzakje voor je groente en fruit

  • Neem je eigen fles water mee als je de deur uit gaat

  • Gebruik geen rietjes, plastic bekertjes of bestek

  • Lever je statiegeld fles in! Onze verse sap- en smoothieflessen zijn voortaan 100% recyclebaar.

Tip 2. Kom in actie!

Op zaterdag 17 september is het de World Cleanup Day. Op deze dag willen met in samenwerking met NL schoon en onze klanten rondom 630 winkels de buurt gaan opruimen van zwerfafval. Wil jij ons hierbij helpen en samen met onze medewerkers de buurt schoonmaken? Per winkel hebben we twee rondes: van 10:00 tot 11:30 uur en van 11:30 tot 13:00 uur. We verzamelen voor de winkel. Help jij mee?

 

Tip 3. Kies voor vis met het juiste keurmerk

Door minder vis te eten kunnen we samen overbevissing tegengaan. De Bewuste Visweek (van 26 september t/m 2 oktober) is een initiatief van de keurmerken ASC en MSC om mensen bewust te maken van het belang van duurzame vis. Bij gekweekte vis van ASC wordt gelet op de invloed op water, natuur en milieu beperken, met aandacht voor de vis, de medewerkers en de omwonenden. MSC staat voor visserij die niet bijdraagt aan overbevissing, waarbij de schade aan het leven in zee zo beperkt mogelijk is en waarvoor goede beheersregels gelden.

Tip 4. Verklein je CO2 uitstoot

Door de opwarming van de aarde wordt het water in de oceanen steeds warmer. Hoe warmer ons water wordt, hoe minder CO2 het kan opnemen. De oceanen zullen hierdoor een minder grote rol kunnen spelen in het beperken van de opwarming van de aarde. Door je CO2 uitstoot te verminderen, kan dit grote invloed hebben op onze aarde. Maar wat kan je doen?

 

Tip 5. Vertel het door!  

Ben jij de oceaan een handje aan het helpen? Vertel het door aan al je vriendjes, familie en klasgenootjes. Hoe meer mensen mee helpen, hoe meer impact we kunnen maken. En samen aan de slag gaan, is natuurlijk een stuk leuker dan in je eentje!

Meer lezen?

5 tips om minder plastic te gebruiken

Plastic gebruiken heeft een groot effect op onze planeet. Gelukkig kunnen we allemaal ons steentje bijdragen, hoe groot of klein ook, door ons plastic gebruik te verminderen. We delen 5 tips met je!

Lees meer
Plastic verpakkingen

Voedselverspilling tegen gaan. Zo doe je dat!

Door minder te verspillen kunnen we in Nederland 34 kilo voedsel per persoon per jaar besparen. Goed voor de wereld én voor je portemonnee!

Lees de 8 tips
Voedselverspilling tegengaan

Duurzaam eten. Hoe doe je dat?

Door duurzamer te eten, met duurzame producten of op duurzame manier, kan je jouw afdruk op de aarde (de impact op het milieu) verkleinen. Wij hebben 6 duurzame eettips voor je op een rij gezet!

Lees meer over duurzaam eten
Groene smoothiebowl met mango