4x kaasfondue dips en tips

Niets is fijner om het binnen knus en gezellig te maken en met vrienden en familie rond de fonduepan te zitten. Maar kom jij niet verder dan alleen brood in je kaasfondue? Met deze 5 kaasfondue dips kan een heerlijk gezellig avondje kaasfonduen niet meer fout gaan.

1. Groente

Maak er een groentefeestje van! Komkommer, tomaatjes, paprika, radijsjes en worteltjes. Allemaal lekker voor in de kaasfondue! Ook broccoli en bloemkool zijn een favoriet! Wat ook leuk is om te doen is om jouw dips aan te passen op het seizoen. Zo kun je in de herfst stukjes pompoen en paddenstoelen in je kaasfondue dippen en in de lente asperges! Zo heb je elke keer weer wat anders op je bord.

2. Vlees als dip

Ben je een echte vleesliefhebber? Dan is deze tip echt iets voor jou. Gehaktballetjes, gebraden kipfilet of hamblokjes, deze kan je ook allemaal in de kaasfondue dippen. Wil je er echt een feestje van maken? Dan kan je er ook biefstuk of gebraden varkenshaas mee combineren.

3. Aardappels en pasta

Naast alle stukjes groente en vlees kan je ook een keer variëren met aardappel of pasta. Onze favoriet? Een gekookte aardappel opensnijden en deze vullen met heerlijke smeuïge kaasfondue.

4. Brood

De klassieker die niet mag ontbreken is natuurlijk brood! Van stokbrood tot een boterham, alles kan eigenlijk. Wist je dat ze in Zwitserland altijd kaasfonduen met oud brood? Om dit niet weg te gooien, goed dus tegen voedselverspilling! Wat ook erg lekker is om stukjes brood te roosteren in de oven. Op deze manier heb je een soort van croutons om in de kaas te dopen

Wat is het beste kaassoort voor kaasfondue?

Voor een heerlijke kaasfondue kun je verschillende soorten kaas gebruiken. De klassieke kaasfondue wordt gemaakt van Emmentaler en Gruyere kaas. Maar eigenlijk zijn alle soorten geschikt, als ze maar geraspt of in kleine stukjes aan de kaasfondue worden toegevoegd. Iedere kaas kent zijn eigen smaak en smeltgedrag. Zo zorgt Emmentaler voor de bekende draden in de kaasfondue en zorgt Gorgonzola voor een pittige smaak. Kies jouw favoriete kaascombinatie!

Kan kaasfondue in een gewone pan? 

Kaasfondue kan in een gewone pan, maar het moet wel een stevige bodem hebben. Fonduepannen zijn namelijk gemaakt om een lange tijd veel warmte aan te kunnen, zodat de kaasfondue lekker warm blijft. Het beste is om de kaas warm te maken in een gewone pan en dan over te gieten in een fonduepan zodra de kaas gesmolten is.

De lekkerste wijn bij de kaasfondue

Benieuwd naar welke wijn het beste past bij de kaasfondue? Lees over de beste tips en gouden combinaties.

Ontdek meer

Deze witte wijnsoorten moet je kennen

Kom je ook niet verder dan Chardonnay en Sauvignon Blanc? Geen nood, wij zetten onze top zeven witte druivensoorten voor je op een rij!

Lees meer over witte wijn

De 7 lekkerste Franse kazen: brie tot camembert

Niets lekkerder dan een kaasplank vol met Franse kazen, toch? We hebben onze 7 toppers voor jou geselecteerd met daarbij de lekkerste recepten.

Lees meer over Franze kazen