Kaas­fon­due met broc­co­li & brood

Kaasfondue met witte wijn, brood en éxtra veel groente. Perfect voor een romantische avond!

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 700 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 5 min. oventijd
(1) waardeer
hoofdgerecht Kaasfondue met witte wijn, brood en éxtra veel groente. Perfect voor een romantische avond! 4 personen
5 1

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • keukenpapier
  • kaasfonduepan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de stokbroden ca. 10 min. op een rooster in het midden van de oven.
  2. Veeg ondertussen de champignons schoon met keukenpapier. Verhit de olie in een koekenpan en bak de champignons 4 min. op hoog vuur. Snijd de broccoli in roosjes. Schil de steel en snijd in plakjes. Kook de broccoli 3 min. en giet af.
  3. Halveer de teen knoflook en wrijf de kaasfonduepan ermee in. Doe de wijn in de fonduepan of pan met dikke bodem en breng op middelhoog vuur tegen de kook aan. Voeg de Zaanlander kaasfondue toe en roer tot er een samenhangend mengsel ontstaat. Breng op smaak met de nootmuskaat en peper.
  4. Snijd het brood in stukjes en serveer samen met de broccoli, champignons en cherrytomaten bij de kaasfondue.

Tip:

Dit is een Allerhande Box recept.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 700 kcal
  • eiwit 32 g
  • koolhydraten 48 g
  • vet 38 g
    waarvan verzadigd 19 g
  • natrium 920 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande Box Week 7 2020

Kaasfondue met broccoli & brood

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Kaas­fon­due met broc­co­li & brood

1
1

Verwarm de oven voor op 220 °C.

2
2
  • 2 stuks robuust demi baguette wit

Bak de stokbroden ca. 10 min. op een rooster in het midden van de oven.

3
3
  • 400 g champignons

Veeg ondertussen de champignons schoon met keukenpapier.

4
4
  • 1 el milde olijfolie

Verhit de olie in een koekenpan en bak de champignons 4 min. op hoog vuur.

5
5
  • 1 stronk broccoli

Snijd de broccoli in roosjes. Schil de steel en snijd in plakjes. Kook de broccoli 3 min. en giet af.

6
6
  • 1 teen knoflook

Halveer de teen knoflook en wrijf de kaasfonduepan ermee in.

7
7
  • 250 ml witte wijn

Doe de wijn in de fonduepan of pan met dikke bodem en breng op middelhoog vuur tegen de kook aan.

8
8
  • 600 g Zaanlander fondue
  • 1 g gemalen nootmuskaat

Voeg de Zaanlander kaasfondue toe en roer tot er een samenhangend mengsel ontstaat. Breng op smaak met de nootmuskaat en peper.

9
9
  • 250 g cherrytomaten

Snijd het brood in stukjes en serveer samen met de broccoli, champignons en cherrytomaten bij de kaasfondue.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.