bewaar
Kaasfondue met broccoli & brood
Kaasfondue met broccoli & brood
bewaar

Kaasfondue met broccoli & brood

Kaasfondue met witte wijn, brood en éxtra veel groente. Perfect voor een romantische avond!

10 min. bereiden
5 min. oventijd
3waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 stuks

robuust demi baguette wit

400 g

champignons

1 el

milde olijfolie

1 stronk

broccoli

1 teen

knoflook

250 ml

witte wijn

600 g

Zaanlander fondue

1 g

gemalen nootmuskaat

250 g

cherrytomaten

Dit heb je nodig

  • keukenpapier

  • kaasfonduepan

Kaasfondue met witte wijn, brood en éxtra veel groente. Perfect voor een romantische avond!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 220 °C. Bak de stokbroden ca. 10 min. op een rooster in het midden van de oven.

2

Veeg ondertussen de champignons schoon met keukenpapier. Verhit de olie in een koekenpan en bak de champignons 4 min. op hoog vuur. Snijd de broccoli in roosjes. Schil de steel en snijd in plakjes. Kook de broccoli 3 min. en giet af.

3

Halveer de teen knoflook en wrijf de kaasfonduepan ermee in. Doe de wijn in de fonduepan of pan met dikke bodem en breng op middelhoog vuur tegen de kook aan. Voeg de Zaanlander kaasfondue toe en roer tot er een samenhangend mengsel ontstaat. Breng op smaak met de nootmuskaat en peper.

4

Snijd het brood in stukjes en serveer samen met de broccoli, champignons en cherrytomaten bij de kaasfondue.

algemeenDit is een Allerhande Box recept.