Zaan­lan­der kaas­fon­due

Het heerlijk avondje vráágt om kaasfondue. Eigenlijk vraagt elke winteravond om kaasfondue.

(0) waardeer
hollands hoofdgerecht Het heerlijk avondje vráágt om kaasfondue. Eigenlijk vraagt elke winteravond om kaasfondue. 4 personen

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Wrijf een (steel)pan met dikke bodem in met de knoflook. Doe de appelsap en het water in de pan en breng op middelhoog vuur tegen de kook. Voeg de fondue toe en roer tot er een samenhangend mengsel ontstaat. Breng op smaak met peper en de nootmuskaat.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 290 kcal
  • eiwit 17 g
  • koolhydraten 4 g
  • vet 23 g
    waarvan verzadigd 16 g
  • natrium 400 mg
Tags
Ook te zien in

Zaanlander kaasfondue

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Zaan­lan­der kaas­fon­due

1
1
  • 1 teen knoflook
  • 150 ml troebel appelsap
  • 150 ml water

Wrijf een (steel)pan met dikke bodem in met de knoflook. Doe de appelsap en het water in de pan en breng op middelhoog vuur tegen de kook.

2
2
  • 300 g Zaanlander fondue
  • 1 tl gedroogde nootmuskaat

Voeg de fondue toe en roer tot er een samenhangend mengsel ontstaat. Breng op smaak met peper en de nootmuskaat.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.