bewaar
Engelse kaasfondue
Engelse kaasfondue
bewaar

Engelse kaasfondue

Geen wijn en gruyère, maar bier, bacon en cheddar in deze Engelse kaasfondue.

20 min. bereiden
37waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

dikke plak bakbacon

1 teen

knoflook

4 dl

Murphys Irish Red bier

½ el

citroensap

1 el

grove mosterd

600 g

geraspte chedderkaas

2 el

maizena

3 el

verse slagroom

Dit heb je nodig

  • caquelon

Geen wijn en gruyère, maar bier, bacon en cheddar in deze Engelse kaasfondue.

Aan de slag

Snijd de bacon in piepkleine blokjes. Bak de bacon vervolgens in een droge koekenpan uit en laat op keukenpapier uitlekken. Halveer de knoflook en wrijf de fonduepan aan de binnenzijde in. Verwarm in de fonduepan het bier, citroensap en de mosterd op laag vuur tegen de kook aan. Roer de geraspte kaas beetje bij beetje met een houten lepel door het warme bier tot alle kaas gesmolten is. Roer in een kopje de maïzena met de slagroom tot een glad papje. Bind de kaasfondue al roerend met het maïzenapapje. Roer de bacon door de kaasfondue.

combinatietipLekker met toast van wit casinobrood.