Kokosolie

Kokosolie: het multifunctionele product

Kokosolie wordt steeds vaker gebruikt en op allerlei verschillende manieren. Bijvoorbeeld in de keuken ter vervanging van andere oliën. Maar wat is het en waar kun je het nog meer voor gebruiken? Wij hebben antwoord op al je vragen!

Wat is kokosolie?

Kokosolie is een tropische plantaardige olie dat wordt gewonnen uit het vruchtvlees van een kokosnoot. En het is een echte alleskunner! Naast dat het een gezond alternatief voor andere oliën en vetten in de keuken is, kan je het op talloze andere manier gebruiken. Bijvoorbeeld als natuurlijke moisturizer voor je huid en haar, make-up remover, natuurlijke zonnebrandcrème en zelfs als tandpasta!

We horen je denken; waar kan ik het nou precies voor gebruiken?

  1. In de keuken

In de keuken kan je het voor van alles gebruiken! Bijvoorbeeld als alternatief voor andere oliën en vetten bij het koken. Van het bakken van je wok groenten tot aan het frituren van kip. Bekijk hier alle recepten met kokosolie!

  1. In je haar

Kokosolie is niet alleen lekker om mee te koken, maar het is ook goed voor je haar! Vooral droog haar is dol op kokosolie aangezien het een hydraterend product is. De olie helpt bij het verminderen van haarbreuk. Daag gespleten haarpunten!

  1. Voor de huid

Kokosolie is je nieuwe vriend als het gaat om je huid zacht en gehydrateerd te houden. Bovendien helpt het om huidirritaties te verminderen. Wist je dat kokosolie ook kan worden gebruikt om make-up te verwijderen? Het is heel zacht voor je huid en kan zelfs waterproof make-up verwijderen. En als je een dagje in de zon gaat, kan kokosolie ook helpen om je huid te beschermen tegen de zon. Het biedt een lichte bescherming tegen de zonnestralen.

  1. Voor je tanden

Tandpasta? Ja echt! Omdat het antibacteriële eigenschappen heeft en het kan helpen bij het verminderen van tandplak EN het verbeteren van je mondgezondheid.

Is kokosolie gezond?

Ja! Kokosolie is heerlijk om je favoriete gerechten mee te maken en ook nog eens supergezond.

  • Het zit boordevol gezonde vetten die jouw lichaam nodig heeft om goed te functioneren. Deze vetten worden snel door jouw lichaam opgenomen en omgezet in energie. Zo voel jij je de hele dag energiek en fit!

  • Ook zit er in kokosolie laurinezuur, wat helpt om bacteriën en virussen tegen te gaan.

Dus, ligt kokosolie al in je mandje?

Hoe bewaar je kokosolie?

Het beste is om het op een koele, donkere en droge plaats te bewaren. Zo blijft je kokosolie zo lang mogelijk goed. En geen zorgen, bewaar het op de juiste manier en je kan er tot wel 2 jaar van genieten. Twijfel je of de kokosolie nog goed is? Controleer dan de houdbaarheidsdatum op de verpakking en check op verkleuring en een vreemde geur voordat je het gebruikt Zo weet je zeker dat je kokosolie klaar is voor gebruik.

Meer lezen

Wat is biologisch?

Biologische en niet-biologische producten lijken aan de buitenkant veel op elkaar, maar zijn op een verschillende manier geproduceerd. Hoe zit het nu precies?

Lees meer over hotpot

Alles over verzadigd vet

Vet is een bron van energie, vitamine A, vitamine D, vitamine E en essentiële vetzuren (zoals omega 3 en omega 6). Er bestaat verzadigd en onverzadigd vet. Het verschil? We leggen het uit.

Lees meer over verzadigd vet
Producten met verzadigd vet

Alles over vegan snacks

Voor bijna ieder product bestaat een vegan alternatief. Maar wanneer is een snack vegan? En is het eten ervan gezond? In dit artikel nemen we je mee in de wereld van veganistische snacks.

Meer lezen over vegan snacks
Header vegan snacks