Maizena
Wat is maizena?
Is maizena glutenvij?
Waar kan je maizena voor gebruiken?
Maizena kan voor verschillende doeleinden worden gebruikt in de keuken. Het kan worden gebruikt als verdikkingsmiddel voor sauzen en soepen, als basis voor pudding en andere desserts, en als alternatief voor tarwemeel in glutenvrije recepten. Probeer bijvoorbeeld eens een heerlijke pudding of gebruik het als bindmiddel voor een romige saus. Of voeg het toe aan je favoriete koekjes- of cake-recept voor een luchtig en glutenvrij resultaat. Met maizena zijn de mogelijkheden eindeloos!
Wat is het verschil tussen maizena en maismeel?
Maizena en maïsmeel zijn twee verschillende producten en worden gemaakt van maïs, maar ze hebben verschillende eigenschappen en toepassingen in de keuken. Maizena is gemaakt van de zetmeelrijke kern van maïskorrels. Maïsmeel, daarentegen, is gemaakt van de hele maïskorrel en heeft een grovere textuur. Het wordt vaak gebruikt in hartige gerechten, zoals tortilla's, tamales en polenta. Maizena en maïsmeel zijn beide verkrijgbaar bij Albert Heijn, maar hebben verschillende toepassingen in de keuken.
Direct aan de slag
De lekkerste recepten
Meer lezen?
10x bekende broodsoorten
Brood is voor veel mensen onmisbaar; in de vorm van een boterham met pindakaas bij het ontbijt of een pistolet met zalm bij de lunch. Welke broodsoorten zijn er allemaal?
Eiwitten: alle feiten en fabels
Eiwitten, ook wel proteïne genoemd, zijn belangrijke bouwstenen voor je lichaam. Maar wat doen ze precies? Albert Heijn legt uit.
Alles over vezelrijk eten
Wil je meer vezels gaan eten, maar heb je niet echt een idee waar je moet beginnen? Geen nood!