Winter op z'n lekkerst
Verwarm jezelf in de koudste tijd van het jaar. Met deze groentesoorten maak je de lekkerste soep, stamppot of ovenschotels. En vergeet de smaakvolle mandarijnen niet.

Dé Hollandse wintergroente: boerenkool
Wie denkt aan boerenkool, denkt al snel aan boerenkoolstamppot. Heerlijk op zo’n koude winteravond! Maar er zijn nog zo veel meer variaties met deze bijzonder lekkere en voedzame groente. Deze Hollandse groente groeit aan een struik met dikgenerfde bladeren en krullende uiteinden. De Fransen noemen deze groene koolsoort heel toepasselijk: 'chou frisee', ofwel kool met krulletjes. Boerenkool heeft een stevige, pittige smaak die goed combineert met hartige producten, maar de kool is wat zoeter na de vorstperiode. De heldergroene kleur geeft de kwaliteit van de boerenkool aan.
De lekkerste groente in de winter
Soepen, ovenschotels, stamppotten

Voor de kleintjes
Een mandarijn is een citrusvrucht van de mandarijnboom, die uit China afkomstig is. Er bestaan veel soorten mandarijnen en de kleur varieert van groengeel tot diep oranje. Vanwege de zoete smaak en de losse schil, vallen mandarijnen bij kinderen goed in de smaak. Tegenwoordig zijn mandarijnen ook zonder pit te koop, zoals de Clementina. Is toch wel handig! Naast dat de mandarijn erg lekker is, is het fruit ook rijk aan vitamine C. Vitamine C zorgt mede voor een goede weerstand, draagt bij aan het verminderen van vermoeidheid én verhoogt de ijzeropname in je lichaam.
Winterfruit op z'n lekkerst
Een fruitige twist
Meer lezen?

Lentegroente en -fruit
Lees meer over de groente- en fruitsoorten uit de lente en hoe jij de lente in de keuken kan halen.

Zomergroente en -fruit
Warme zomerdagen zijn in aantocht. De frisse zomergroente en –fruit geven verkoeling. Lees meer over welke groente en fruit in de zomer op hun lekkerst zijn.

Herfstgroente en -fruit
Ondanks het sombere weer is de herfst een kleurrijk seizoen. De kleuren van de bomen veranderen langzaam en in de keuken maken we plaats voor soepen en stoofpotjes.