Winter op z'n lekkerst

Verwarm jezelf in de koudste tijd van het jaar. Met deze groentesoorten maak je de lekkerste soep, stamppot of ovenschotels. En vergeet de smaakvolle mandarijnen niet.

Boerenkool

Dé Hollandse wintergroente: boerenkool

Wie denkt aan boerenkool, denkt al snel aan boerenkoolstamppot. Heerlijk op zo’n koude winteravond! Maar er zijn nog zo veel meer variaties met deze bijzonder lekkere en voedzame groente. Deze Hollandse groente groeit aan een struik met dikgenerfde bladeren en krullende uiteinden. De Fransen noemen deze groene koolsoort heel toepasselijk: 'chou frisee', ofwel kool met krulletjes. Boerenkool heeft een stevige, pittige smaak die goed combineert met hartige producten, maar de kool is wat zoeter na de vorstperiode. De heldergroene kleur geeft de kwaliteit van de boerenkool aan.

gepelde mandarijn

Winterfruit: de mandarijn!

Een mandarijn is een citrusvrucht van de mandarijnboom, die uit China afkomstig is. Er bestaan veel soorten mandarijnen en de kleur varieert van groengeel tot diep oranje. Vanwege de zoete smaak en de losse schil, vallen mandarijnen bij kinderen goed in de smaak. Tegenwoordig zijn mandarijnen ook zonder pit te koop, zoals de Clementina. Is toch wel handig! Naast dat de mandarijn erg lekker is, is het fruit ook rijk aan vitamine C.

Meer lezen?

Pompoenen in een krat

6x pompoensoorten

De pompoen is een typische herfstgroente. Je kunt ze rond september, oktober en november dan ook volop in de schappen vinden. We hebben ze voor je op een rijtje gezet!

Lees meer over pompoensoorten
Welke soorten appels zijn er allemaal?

10x populaire appelsoorten

Appels behoren tot een van de meest gegeten fruitsoorten in Nederland. Er zijn veel soorten appels, elk met hun eigen smaak en textuur. Hieronder hebben we ze voor je op een rij gezet.

Lees meer over appelsoorten
Herfstgroente- en fruit

Herfstgroente en -fruit

Ondanks het sombere weer is de herfst een kleurrijk seizoen. De kleuren van de bomen veranderen langzaam en in de keuken maken we plaats voor soepen en stoofpotjes.

Lees meer over groente en fruit in de herfst