bewaar
Stoofperen zonder wijn
Stoofperen zonder wijn
bewaar

Stoofperen zonder wijn

Deze stoofperen van Nederlandse bodem zijn ook zonder wijn een echte topper tijdens kerst.

10 min. bereiden
2 uur 45 min. wachten
17waarderingen

Ingrediënten

6 personen

1

citroen

750 g

Gieser Wildeman stoofperen

750 ml

rode druivensap

1

kaneelstokje

2

steranijsjes

3

kardemompeulen

50 g

fijne kristalsuiker

Aan de slag

1

Schil de gele schil van de citroen (schoongeboend) en pers de vrucht uit. Schil de stoofperen. Laat ze heel maar schil ze zo dat er een klein, mooi gevormd peertje overblijft. Snijd de onderkant plat af zodat ze goed blijven staan.

2

Zet alle peren rechtop in een pan. Voeg het druivensap, de citroenschillen, het citroensap, het kaneelstokje, de steranijs, kardemom en suiker toe. Zorg dat ze volledig onderstaan. Leg eventueel een bordje op de peren als ze komen bovendrijven.

3

Breng aan de kook en kook de peren in ca. 45 min. gaar. Laat in het kookvocht 2 uur afkoelen tot kamertemperatuur.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Stoofperen zonder wijn

Deze stoofperen van Nederlandse bodem zijn ook zonder wijn een echte topper tijdens kerst.

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig