bewaar
Stoofperen zonder wijn
Stoofperen zonder wijn
bewaar

Stoofperen zonder wijn

Deze stoofperen van Nederlandse bodem zijn ook zonder wijn een echte topper tijdens kerst.

10 min. bereiden
2 uur 45 min. wachten
4waarderingen

Ingrediënten

6 personen

1

citroen

750 g

Gieser Wildeman stoofpeer

750 ml

rode druivensap

1

kaneelstokje

2

steranijsjes

3

kardemompeulen

50 g

fijne kristalsuiker

Deze stoofperen van Nederlandse bodem zijn ook zonder wijn een echte topper tijdens kerst.

Aan de slag

1

Schil de gele schil van de citroen (schoongeboend) en pers de vrucht uit. Schil de stoofperen. Laat ze heel maar schil ze zo dat er een klein, mooi gevormd peertje overblijft. Snijd de onderkant plat af zodat ze goed blijven staan.

2

Zet alle peren rechtop in een pan. Voeg het druivensap, de citroenschillen, het citroensap, het kaneelstokje, de steranijs, kardemom en suiker toe. Zorg dat ze volledig onderstaan. Leg eventueel een bordje op de peren als ze komen bovendrijven.

3

Breng aan de kook en kook de peren in ca. 45 min. gaar. Laat in het kookvocht 2 uur afkoelen tot kamertemperatuur.