Stoofperen zonder wijn
Deze stoofperen van Nederlandse bodem zijn ook zonder wijn een echte topper tijdens kerst.

Advertentie
Ingrediënten
- 1 citroen
- 750 g Gieser Wildeman stoofperen
- 750 ml rode druivensap
- 1 kaneelstokje
- 2 steranijsjes
- 3 kardemompeulen
- 50 g fijne kristalsuiker
Advertentie
Bereiden
- Schil de gele schil van de citroen (schoongeboend) en pers de vrucht uit. Schil de stoofperen. Laat ze heel maar schil ze zo dat er een klein, mooi gevormd peertje overblijft. Snijd de onderkant plat af zodat ze goed blijven staan.
- Zet alle peren rechtop in een pan. Voeg het druivensap, de citroenschillen, het citroensap, het kaneelstokje, de steranijs, kardemom en suiker toe. Zorg dat ze volledig onderstaan. Leg eventueel een bordje op de peren als ze komen bovendrijven.
- Breng aan de kook en kook de peren in ca. 45 min. gaar. Laat in het kookvocht 2 uur afkoelen tot kamertemperatuur.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 195 kcal
- eiwit 1 g
-
koolhydraten 46 g
waarvan suikers 36 g - vezels 3 g
Ook te zien in
Stoofperen zonder wijn
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Stoofperen zonder wijn
- 1 citroen
Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.
- 750 g Gieser Wildeman stoofperen
Schil de stoofperen. Laat ze heel maar schil ze zo dat er een klein, mooi gevormd peertje overblijft.
Snijd de onderkant plat af zodat ze goed blijven staan.
- 750 ml rode druivensap
- 1 kaneelstokje
- 2 steranijsjes
- 3 kardemompeulen
- 50 g fijne kristalsuiker
Zet alle peren rechtop in een pan. Voeg het druivensap, de citroenschillen, het citroensap, het kaneelstokje, de steranijs, kardemom en suiker toe.
Zorg dat ze volledig onderstaan. Leg eventueel een bordje op de peren als ze komen bovendrijven.
Breng aan de kook en kook de peren in ca. 45 min. gaar. Laat in het kookvocht 2 uur afkoelen tot kamertemperatuur.