Stoof­pe­ren zon­der wijn

Deze stoofperen van Nederlandse bodem zijn ook zonder wijn een echte topper tijdens kerst.

  • nagerecht
  • 6 personen
  • 195 kcal voedingswaarden
    • 10 min. bereiden
    • 2 u. 45 min. wachten
(1) waardeer
nagerecht Deze stoofperen van Nederlandse bodem zijn ook zonder wijn een echte topper tijdens kerst. 6 personen
1 1

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Schil de gele schil van de citroen (schoongeboend) en pers de vrucht uit. Schil de stoofperen. Laat ze heel maar schil ze zo dat er een klein, mooi gevormd peertje overblijft. Snijd de onderkant plat af zodat ze goed blijven staan.
  2. Zet alle peren rechtop in een pan. Voeg het druivensap, de citroenschillen, het citroensap, het kaneelstokje, de steranijs, kardemom en suiker toe. Zorg dat ze volledig onderstaan. Leg eventueel een bordje op de peren als ze komen bovendrijven.
  3. Breng aan de kook en kook de peren in ca. 45 min. gaar. Laat in het kookvocht 2 uur afkoelen tot kamertemperatuur.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 195 kcal
  • eiwit 1 g
  • koolhydraten 46 g
    waarvan suikers 36 g
  • vezels 3 g
Tags
Ook te zien in
november 2020

Stoofperen zonder wijn

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Stoof­pe­ren zon­der wijn

1
1
  • 1 citroen

Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit.

2
2
  • 750 g Gieser Wildeman stoofperen

Schil de stoofperen. Laat ze heel maar schil ze zo dat er een klein, mooi gevormd peertje overblijft.

3
3

Snijd de onderkant plat af zodat ze goed blijven staan.

4
4
  • 750 ml rode druivensap
  • 1 kaneelstokje
  • 2 steranijsjes
  • 3 kardemompeulen
  • 50 g fijne kristalsuiker

Zet alle peren rechtop in een pan. Voeg het druivensap, de citroenschillen, het citroensap, het kaneelstokje, de steranijs, kardemom en suiker toe.

5
5

Zorg dat ze volledig onderstaan. Leg eventueel een bordje op de peren als ze komen bovendrijven.

6
6

Breng aan de kook en kook de peren in ca. 45 min. gaar. Laat in het kookvocht 2 uur afkoelen tot kamertemperatuur.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.