Stoofperen uit de slowcooker
Geen zin om zelf stoofperen te koken omdat je te druk bent met de rest van het kerstdiner? Kook ze dan in de slowcooker, doet die mooi het werk!
210 kcal
15 min. bereiden, 4 uur wachten
Ingrediënten
Aantal personen
1 kg
1
250 ml
700 ml
1
1
4
6
150 g
Dit heb je nodig
dunschiller
slowcooker (5 liter)
Ontdek meer van dit soort gerechten
Schil de peren met de dunschiller, laat de steeltjes eraan zitten. Boen de citroen schoon en schil met de dunschiller de gele schil.
Zet de slowcooker op de hoogste stand aan. Doe de wijn, het water, kaneelstokje, laurierblad, de kruidnagels, kardemompeulen en suiker in de slowcooker en roer door. Voeg de peren en citroenschil toe en laat ca. 4 uur zachtjes koken tot ze gaar zijn. Keer de peertjes af en toe om, zodat ze rondom mooi rood worden.
Haal de peren uit de slowcooker. Kook het kookvocht tot de helft in, in de slowcooker zonder deksel. Serveer bij de peren.
- bereidingstipMaak de stoofperen tot 1 week van tevoren. Bewaar gekoeld in het kookvocht in een glazen pot.
- bereidingstipGeen slowcooker? Stoof de peertjes dan in een ruime pan volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- variatietipLiever geen alcohol? Gebruik dan AH Merlot druivensap in plaats van wijn.
- algemeenMeer weten over kooktechnieken?
Stoofperen uit de slowcooker
Geen zin om zelf stoofperen te koken omdat je te druk bent met de rest van het kerstdiner? Kook ze dan in de slowcooker, doet die mooi het werk!

bijgerecht
6 personen
210 kcal
15 min. bereiden
4 uur wachten
Aan de slag
Schil de peren met de dunschiller, laat de steeltjes eraan zitten. Boen de citroen schoon en schil met de dunschiller de gele schil.
Zet de slowcooker op de hoogste stand aan. Doe de wijn, het water, kaneelstokje, laurierblad, de kruidnagels, kardemompeulen en suiker in de slowcooker en roer door. Voeg de peren en citroenschil toe en laat ca. 4 uur zachtjes koken tot ze gaar zijn. Keer de peertjes af en toe om, zodat ze rondom mooi rood worden.
Haal de peren uit de slowcooker. Kook het kookvocht tot de helft in, in de slowcooker zonder deksel. Serveer bij de peren.
bereidingstip:Maak de stoofperen tot 1 week van tevoren. Bewaar gekoeld in het kookvocht in een glazen pot.
bereidingstip:Geen slowcooker? Stoof de peertjes dan in een ruime pan volgens de aanwijzingen op de verpakking.
variatietip:Liever geen alcohol? Gebruik dan AH Merlot druivensap in plaats van wijn.
algemeen:Meer weten over kooktechnieken (https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken)?
Lekker van Albert Heijn: /allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 6 personen)
1 kg Gieser Wildeman stoofpeer
1 biologische citroen
250 ml rode wijn
700 ml kraanwater
1 kaneelstokje
1 laurierblad
4 hele kruidnagels
6 kardemompeulen
150 g witte basterdsuiker
Dit heb je nodig
dunschiller
slowcooker (5 liter)




