Stoofperen uit de slowcooker

Geen zin om zelf stoofperen te koken omdat je te druk bent met de rest van het kerstdiner? Kook ze dan in de slowcooker, doet die mooi het werk!

210 kcal

15 min. bereiden, 4 uur wachten

4.2/5

(64)

Ingrediënten

Aantal personen

Dit heb je nodig

  • dunschiller

  • slowcooker (5 liter)


Aan de slag

  1. Schil de peren met de dunschiller, laat de steeltjes eraan zitten. Boen de citroen schoon en schil met de dunschiller de gele schil.

  2. Zet de slowcooker op de hoogste stand aan. Doe de wijn, het water, kaneelstokje, laurierblad, de kruidnagels, kardemompeulen en suiker in de slowcooker en roer door. Voeg de peren en citroenschil toe en laat ca. 4 uur zachtjes koken tot ze gaar zijn. Keer de peertjes af en toe om, zodat ze rondom mooi rood worden.

  3. Haal de peren uit de slowcooker. Kook het kookvocht tot de helft in, in de slowcooker zonder deksel. Serveer bij de peren.

  • bereidingstipMaak de stoofperen tot 1 week van tevoren. Bewaar gekoeld in het kookvocht in een glazen pot.
  • bereidingstipGeen slowcooker? Stoof de peertjes dan in een ruime pan volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • variatietipLiever geen alcohol? Gebruik dan AH Merlot druivensap in plaats van wijn.
  • algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Wat vond je van dit recept?

Stoofperen uit de slowcooker

Geen zin om zelf stoofperen te koken omdat je te druk bent met de rest van het kerstdiner? Kook ze dan in de slowcooker, doet die mooi het werk!

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig