bewaar
Stoofperen uit de slowcooker
Stoofperen uit de slowcooker
bewaar

Stoofperen uit de slowcooker

Geen zin om zelf stoofperen te koken omdat je te druk bent met de rest van het kerstdiner? Kook ze dan in de slowcooker, doet die mooi het werk!

15 min. bereiden
4 uur wachten
14waarderingen

Ingrediënten

4 personen

250 ml

soepele rode wijn

700 ml

kraanwater

1

kaneelstokje

1

laurierblad

4

kruidnagels

6

kardemompeulen

150 g

witte basterdsuiker

1 kg

Gieser Wildeman stoofpeer

1

biologische citroen

Dit heb je nodig

  • dunschiller

  • Slowcooker (4.7 liter)

Aan de slag

1

Breng in een diepe pan op hoog vuur de wijn, het water, kaneelstokje, laurierblad, de kruidnagels, kardemompeulen en basterdsuiker aan de kook. Laat ca. 5 min. al roerend zachtjes doorkoken zodat de alcohol verdampt en de suiker helemaal oplost.

2

Schil ondertussen de peren rondom met een dunschiller, laat de stelen eraan zitten. Boen de citroen goed schoon en schil met de dunschiller het gele deel van de schil, zorg dat je zo min mogelijk van het wit meeneemt, dat is namelijk bitter

3

Zet de slowcooker op de hoogste stand aan. Doe de peren, citroenschil en het hete wijnmengsel erin. Laat de stoofperen, afhankelijk van de grootte, ca. 4 uur zachtjes koken tot ze gaar zijn.

4

Haal de peren uit de pan. Kook het kookvocht in een pan op het fornuis op middelhoog tot hoog vuur in tot ca. 100 ml siroop en serveer bij de peren.

bereidingstipKies bijvoorbeeld een beaujolais om de stoofperen mee te maken.
algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Stoofperen uit de slowcooker

Geen zin om zelf stoofperen te koken omdat je te druk bent met de rest van het kerstdiner? Kook ze dan in de slowcooker, doet die mooi het werk!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig