Oma's stoofpeertjes
Oma's stoofpeertjes
bewaar
bewaar

Oma's stoofpeertjes

Kruidige stoofpeertjes in een stroperige saus van rode wijn: pure nostalgie zoals alleen grootmoeder het kan als je het ons vraagt!

20 min. bereiden
45 min. wachten
48waarderingen

Aan de slag

1

Schil de peren, maar laat het steeltje eraan. Boen de citroen schoon en schil met een dunschiller de gele schil van de citroen.

2

Breng de wijn met de peren, citroenschil, het perenrood, kaneelstokje, de kruidnagels en kardemonpeulen aan de kook. Zet het vuur dan laag en laat met de deksel op de pan in 45 min. gaar worden. Verwijder eventueel het kaneelstokje, de citroenschil, kruidnagels en kardemompeulen en serveer warm, lauw of koud.

bewaartipJe kunt de stoofpeertjes maximaal 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar tot gebruik afgedekt in de koelkast.
bereidingstipEten er kinderen mee? Vervang de wijn door rode-druivensap en voeg 50 g perenrood toe in plaats van 150 g.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Oma's stoofpeertjes

Kruidige stoofpeertjes in een stroperige saus van rode wijn: pure nostalgie zoals alleen grootmoeder het kan als je het ons vraagt!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig