bewaar
Stoofperencompote
Stoofperencompote
bewaar

Stoofperencompote

Kaneel, kruidnagel en steranijs maken de stoofperencompote heerlijk geurig en kruidig.

15 min. bereiden
30 min. wachten
2waarderingen

Ingrediënten

4 porties

500 g

Gieser Wildeman stoofpeer

½

citroen

100 ml

soepele rode wijn

50 ml

water

30 g

kristalsuiker

1

kaneelstokje

2

kruidnagels

1

steranijs

Dit heb je nodig

  • dunschiller

  • pureestamper

Kaneel, kruidnagel en steranijs maken de stoofperencompote heerlijk geurig en kruidig.

Aan de slag

1

Schil de peren, snijd in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd het vruchtvlees in blokjes van ca. 1 cm. Boen de citroen schoon en schil met de dunschiller de gele schil van de vrucht.

2

Breng de wijn met het water, de peren, citroenschil, suiker, het kaneelstokje, de kruidnagels en steranijs aan de kook. Zet het vuur laag en laat met de deksel op de pan in ca. 30 min. gaar worden. Roer af en toe door. Haal de laatste 10 min. de deksel van de pan, zodat het vocht wat kan verdampen.

3

Verwijder eventueel het kaneelstokje, de citroenschil, kruidnagels en steranijs. Neem de pan van het vuur en stamp grof met de pureestamper. Serveer warm, lauw of koud.

bewaartipJe kunt de compote tot 3 dagen in een goed afgesloten pot in de koelkast bewaren.