bewaar
Stoofperen in port
Stoofperen in port
bewaar

Stoofperen in port

Na drie kwartier zijn de smaken kruidnagel, laurier en kaneel er helemaal in getrokken. Smullen!

15 min. bereiden
45 min. wachten
169waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

citroen

1

medium handsinaasappel

1 kg

Gieser Wildeman stoofpeer

40 g

kristalsuiker

1

gedroogde laurierblaadjes

3

kruidnagels

1

kaneelstokje

750 ml

rode port

Na drie kwartier zijn de smaken kruidnagel, laurier en kaneel er helemaal in getrokken. Smullen!

Aan de slag

1

Boen de sinaasappel en citroen schoon. Schil met een dunschiller de oranje schil van de sinaasappel en de gele schil van de citroen. Schil de peren, maar laat het steeltje zitten.

2

Breng de peren met de port, citrusschil, het kaneelstokje, de kruidnagels, het laurierblaadje en de suiker aan de kook. Laat op laag vuur 45 min. koken zonder deksel op de pan. Serveer de peren warm, lauw of koud.

variatietipEten er kinderen mee? Vervang dan de port door bessensap en voeg 60 g extra suiker toe.
combinatietipLekker bij draadjesvlees.

Stoofperen in port

Na drie kwartier zijn de smaken kruidnagel, laurier en kaneel er helemaal in getrokken. Smullen!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig