bewaar
Flensjes met mandarijn en ijs
Flensjes met mandarijn en ijs
bewaar

Flensjes met mandarijn en ijs

15 min. bereiden
1 uur wachten
13waarderingen

Ingrediënten

1

ei

150 ml

melk

50 g

bloem

3

mandarijnen

3 el

zoete limonadesiroop

1 el

olie

100 ml

vanilleijs

Dit heb je nodig

  • gourmetstel

Aan de slag

1

Klop het ei door de melk. Doe de bloem in een kom en maak een kuiltje. Schenk hierin een scheut van het eimengsel. Klop met een garde of mixer. Schenk telkens een scheut van het melkmengsel erbij, tot het beslag vloeibaar is. Breng op smaak met zout en laat het beslag 1 uur staan.

2

Snijd ondertussen met een scherp mes de oranje schil van de mandarijnen. Snijd het vruchtvlees in 4 plakken, doe in een schaal en schenk de limonadesiroop erover. Laat nog even staan.

3

Verhit de olie in de gourmetpannetjes. Schep wat beslag in elk pannetje. Draai het flensje om zodra de bovenkant gestold is en bak de andere zijde. Serveer met 2 plakjes mandarijn en een klein bolletje ijs.

tip

algemeenEten er geen kinderen mee? Vervang voor een bitterzoete smaak de limonadesiroop dan door 4 el sinaasappellikeur (slijter).