bewaar
Panna cotta van mandarijn
Panna cotta van mandarijn
bewaar

Panna cotta van mandarijn

30 min. bereiden
68waarderingen

Ingrediënten

4 personen

750 g

mandarijnen

500 ml

slagroom

3 el

suiker

5 blaadjes

gelatine wit

4 el

mandarijnen- of sinaasappellikeur

Dit heb je nodig

  • puddingvormpjes (125 ml)

Aan de slag

1

Boen 2 mandarijnen goed schoon en rasp de oranje schil dun van de mandarijnen. Pers zoveel mandarijnen uit dat er 100 ml sap is.

2

Breng de slagroom met de suiker en de geraspte schil aan de kook en laat de slagroom 5 min. heel zachtjes koken. Week de blaadjes gelatine 5 min. in een ruime kom met koud water.

3

Roer het mandarijnensap door de slagroom. Knijp de blaadjes gelatine uit en los ze al roerend op in de room. Roer 2 el likeur door de room.

4

Spoel de 4 puddingvormpjes om met koud water en schenk het roommengsel in de vormpjes. Dek de vormpjes af met een stukje vershoudfolie en laat de puddinkjes in de koelkast in minimaal 2 uur opstijven.

5

Schil de rest van de mandarijnen met een scherp mesje, zodat alle velletjes van de mandarijnen af zijn. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Meng in een kom de partjes mandarijn met de resterende likeur. Dek de kom af en marineer de partjes mandarijn minimaal 2 uur in de koelkast.

6

Maak de randjes van de puddinkjes voorzichtig los. Leg een bordje op een vormpje. Schud en keer ze samen. Laat het puddinkje op het bord glijden. Keer zo ook de andere puddinkjes. Schep de gemarineerde mandarijn ernaast.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Panna cotta van mandarijn

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig