Pan­na cot­ta van man­da­rijn

(66) waardeer
nagerecht 4 personen
3 66

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
 • puddingvormpjes (125 ml)

Advertentie

Bereiden

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

 1. Boen 2 mandarijnen goed schoon en rasp de oranje schil dun van de mandarijnen. Pers zoveel mandarijnen uit dat er 100 ml sap is.
 2. Breng de slagroom met de suiker en de geraspte schil aan de kook en laat de slagroom 5 min. heel zachtjes koken. Week de blaadjes gelatine 5 min. in een ruime kom met koud water.
 3. Roer het mandarijnensap door de slagroom. Knijp de blaadjes gelatine uit en los ze al roerend op in de room. Roer 2 el likeur door de room.
 4. Spoel de 4 puddingvormpjes om met koud water en schenk het roommengsel in de vormpjes. Dek de vormpjes af met een stukje vershoudfolie en laat de puddinkjes in de koelkast in minimaal 2 uur opstijven.
 5. Schil de rest van de mandarijnen met een scherp mesje, zodat alle velletjes van de mandarijnen af zijn. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Meng in een kom de partjes mandarijn met de resterende likeur. Dek de kom af en marineer de partjes mandarijn minimaal 2 uur in de koelkast.
 6. Maak de randjes van de puddinkjes voorzichtig los. Leg een bordje op een vormpje. Schud en keer ze samen. Laat het puddinkje op het bord glijden. Keer zo ook de andere puddinkjes. Schep de gemarineerde mandarijn ernaast.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
 • energie 575 kcal
 • eiwit 7 g
 • koolhydraten 35 g
 • vet 44 g
Tags
Ook te zien in
Kookboek: 12 maanden Lekker Eten

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.