Yoghurt panna cotta met herfstsalade

Advertentie
Ingrediënten
- 3 blaadjes gelatine
- 1 bekertje slagroom (250 ml)
- 80 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 potten Griekse yoghurt (naturel (a 150 ml))
- 1 bakje herfstsalade (fruit, 400 g)
Keukenspullen
- kleine dessertschaaltjes
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Blaadjes gelatine in ca. 3 min. in ruim koud water weken tot ze zacht zijn. Helft room met suiker en vanillesuiker in klein pannetje aan de kook brengen. Blijven roeren tot suiker is opgelost. Van vuur af zetten. Blaadjes gelatine uitknijpen en in roommengsel oplossen. Laten afkoelen en ondertussen geregeld roeren. Rest slagroom halfstijf (yoghurtdikte) kloppen en yoghurt er voorzichtig door mengen. Zodra gelatinemengsel koud is (maar nog niet gestold) door yoghurtmengsel scheppen. In schaaltjes schenken en 1 1/2-2 uur in koelkast laten opstijven. Dessertschaaltjes op 4 borden zetten. Herfstsalade ernaast scheppen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 437 kcal
- eiwit 7 g
- koolhydraten 37 g
- vet 29 g