Flensjes met warme dadelsaus

nagerecht
4 personen
3
18
Advertentie
Ingrediënten
- 100 g bloem
- 1 ei
- 300 ml melk
- 50 ml vloeibare boter
- 500 g roomijs (bv. vanille of walnoten)
- 10 dadels (zonder pit, bakje a 225 g)
- 4 eetlepels schenkstroop
- 125 ml slagroom
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Boven schaal bloem met mespunt zout zeven, in midden kuiltje maken en ei erin breken. Helft van melk in kuiltje gieten en geheel met garde of mixer vanuit kuiltje tot glad beslag roeren. Beslag verdunnen met rest van melk. Boter door beslag roeren. In kleine koekenpan met antiaanbaklaag kleine schep beslag met draaiende beweging over bodem tot dun laagje laten uitvloeien. Flensje aan beide zijden goudbruin bakken. Op zelfde wijze nog 7 flensjes bakken. Flensjes op (ovenbestendige) schaal opstapelen, laten afkoelen en tot gebruik in koelkast bewaren. Roomijs iets zacht laten worden en er met ijsbolschep 4 bollen van maken (of met warme lepel 8 grove krullen vormen). Tot gebruik in diepvries bewaren.
- Flensjes op kamertemperatuur laten komen of in oven (225 °C) opwarmen. Dadels fijnsnijden. In steelpan schenkstroop, slagroom en dadels mengen en al roerend verwarmen. Flensjes per 2 dubbelgevouwen op bord leggen. Op elk 1/2 bol of 1 krul ijs leggen en flensje nogmaals dubbelvouwen. Dadelsaus erover schenken.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 675 kcal
- eiwit 13 g
- koolhydraten 75 g
- vet 36 g