bewaar
Snijbietsalade met chaource
Snijbietsalade met chaource
bewaar

Snijbietsalade met chaource

Wat een heerlijke combinatie: aardse snijbiet, friszoete appel, zoute macadamianoten en romige kaas.

35 min. bereiden
31waarderingen

Ingrediënten

4 personen

100 g

couscous

125 ml

kokend water

3 el

grove Zaanse mosterd

3 el

appelciderazijn

4 el

extra vierge olijfolie

1

sjalot

1

jazz-appel

300 g

rodekool

1 bakje

tuinkers

100 g

gezouten macadamianoten

150 g

snijbiet

250 g

Chaource 50+

Wat een heerlijke combinatie: aardse snijbiet, friszoete appel, zoute macadamianoten en romige kaas.

Aan de slag

1

Doe de couscous in een kom, schenk het kokende water erover en laat 10 min. wellen. Roer los met een vork en schep in een ruime platte schaal.

2

Meng de mosterd, azijn en olijfolie tot een dressing. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Snipper de sjalot zo fijn mogelijk en voeg toe aan de dressing.

3

Halveer de appel, verwijder het klokhuis en snijd het vruchtvlees in dunne reepjes (julienne). Snijd de rodekool fijn en meng met de sjalotdressing door de couscous.

4

Snijd de tuinkers fijn en hak de noten fijn. Schep de noten met de snijbiet door de salade en breng op smaak met peper en eventueel zout. Bestrooi met de tuinkers. Snijd de kaas in royale punten en serveer bij de salade.

serveertipLekker met pain cereales (AH Liefde & Passiebrood).

Julienne snijden

Instructievideo - 00:42 min.