Quinoa­sa­la­de met fris­zoe­te ap­pel en man­chego

Robuust gerecht met amandelen.

(315) waardeer
hoofdgerecht Robuust gerecht met amandelen. 2 personen
3 315

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • keukenmachine

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe de quinoa met 320 ml water in een pan. Breng op hoog vuur aan de kook, zet het vuur laag zodra het water kookt en laat 10 min. koken. Giet het overtollige water af.
  2. Klop ondertussen een dressing van de mosterd, 3/4 van de olie en 1/2 van de appelciderazijn. Was de appel en snijd horizontaal in zo dun mogelijke plakken. Snijd de helft van de blaadjes van de selderij grof (de steeltjes worden niet gebruikt). Besprenkel de appelplakken met 1 el azijn en meng met de grofgesneden selderij.
  3. Doe de amandelen in de keukenmachine en maal fijn of hak ze fijn met een mes.
  4. Meng in een grote kom de quinoa met de rest van de selderij, amandelen, bladsla en de rest van de olie.
  5. Snijd de manchego in dunne plakken. Verdeel de quinoa over de borden, besprenkel met de dressing en verdeel de appel- en manchegoplakken erover.

variatietip:

In plaats van quinoa kun je ook wilde & witte rijst (pak 500 g, AH Excellent) gebruiken.

Tip:

Dit is een Allerhande Box gerecht.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 672 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 41 g
  • vet 44 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 700 mg
  • vezels 7 g
Tags
Ook te zien in
Allerhande magazine 2014 nr. 01 - Nieuwe winterkost , Allerhande Box week 36 2016 , Allerhande Box Week 27 2018

Quinoasalade met friszoete appel en manchego

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Quinoa­sa­la­de met fris­zoe­te ap­pel en man­chego

1
1
  • 100 g witte quinoa
  • 320 ml water

Doe de quinoa met het water in een pan.

2
2

Breng op hoog vuur aan de kook, zet het vuur laag zodra het water kookt en laat 10 min. koken. Giet het overtollige water af.

3
3
  • 2 tl Franse mosterd
  • 1½ el extra vierge olijfolie
  • 1 el appelciderazijn

Klop ondertussen een dressing van de mosterd, olie en appelciderazijn.

4
4
  • 1 jazz-appel
  • 10 g verse selderij

Was de appel en snijd horizontaal in zo dun mogelijke plakken. Snijd de helft van de blaadjes van de selderij grof (de steeltjes worden niet gebruikt).

5
5
  • 2 el appelciderazijn

Besprenkel de appelplakken met de azijn en meng met de grofgesneden selderij.

6
6
  • 40 g ongezouten geroosterde amandelen

Doe de amandelen in de keukenmachine en maal fijn of hak ze fijn met een mes.

7
7
  • ½ el extra vierge olijfolie
  • 80 g jonge bladsla met veldsla

Meng in een grote kom de quinoa met de rest van de selderij, amandelen, bladsla en de rest van de olie.

8
8
  • 150 g Manchego kazen

Snijd de manchego in dunne plakken. Verdeel de quinoa over de borden, besprenkel met de dressing en verdeel de appel- en manchegoplakken erover.

variatietip:

In plaats van quinoa kun je ook wilde & witte rijst (pak 500 g, AH Excellent) gebruiken.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.