bewaar
Quinoasalade met friszoete appel en manchego
Quinoasalade met friszoete appel en manchego
bewaar

Quinoasalade met friszoete appel en manchego

Robuust gerecht met amandelen.

20 min. bereiden
318waarderingen

Ingrediënten

2 personen

100 g

witte quinoa

320 ml

water

2 tl

Franse mosterd

2 el

extra vierge olijfolie

3 el

appelciderazijn

1

jazz-appel

10 g

verse selderij

40 g

ongezouten geroosterde amandelen

80 g

jonge bladsla met veldsla

150 g

Manchego kaas

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Robuust gerecht met amandelen.

Aan de slag

1

Doe de quinoa met 320 ml water in een pan. Breng op hoog vuur aan de kook, zet het vuur laag zodra het water kookt en laat 10 min. koken. Giet het overtollige water af.

2

Klop ondertussen een dressing van de mosterd, 3/4 van de olie en 1/2 van de appelciderazijn. Was de appel en snijd horizontaal in zo dun mogelijke plakken. Snijd de helft van de blaadjes van de selderij grof (de steeltjes worden niet gebruikt). Besprenkel de appelplakken met 1 el azijn en meng met de grofgesneden selderij.

3

Doe de amandelen in de keukenmachine en maal fijn of hak ze fijn met een mes.

4

Meng in een grote kom de quinoa met de rest van de selderij, amandelen, bladsla en de rest van de olie.

5

Snijd de manchego in dunne plakken. Verdeel de quinoa over de borden, besprenkel met de dressing en verdeel de appel- en manchegoplakken erover.

algemeenDit is een Allerhande Box gerecht.

variatietipIn plaats van quinoa kun je ook wilde & witte rijst (pak 500 g, AH Excellent) gebruiken.