bewaar
Mediterrane quinoasalade
Mediterrane quinoasalade
bewaar

Mediterrane quinoasalade

Een winterse salade met geroosterde pompoen én geitenkaas. Dubbel lekker!

10 min. bereiden
15 min. oventijd
25waarderingen

Ingrediënten

2 personen

400 g

pompoenblokjes

2 el

traditionele olijfolie

1 tl

gemalen venkelzaad

1

medium handsinaasappel

6¼ g

verse bieslook

250 g

mediterraanse quinoa met tomaat & olijf

50 g

babyspinazie

2 el

ongezouten geroosterde amandelen

60 g

zachte geitenkaas 55+

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Een winterse salade met geroosterde pompoen én geitenkaas. Dubbel lekker!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de pompoenblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de helft van de olie en bestrooi met het venkelzaad, peper en eventueel zout. Bak de pompoen in ca. 15 min. in het midden van de oven gaar.

2

Rasp ondertussen voor de dressing de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Snijd de bieslook fijn. Meng 25 ml sinaasappelsap per persoon met het sinaasappelrasp, de bieslook en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Neem de pompoen uit de oven en schep met de quinoa in een schaal. Voeg de sinaasappeldressing toe en schep om. Meng de spinazie en amandelen erdoor en verdeel de geitenkaas erover.

combinatietipDeze quinoasalade is ook lekker met stukjes warmgerookte zalm erover. Het recept is dan niet meer vegetarisch.