Me­di­ter­ra­ne quinoa­sa­la­de

Een winterse salade met geroosterde pompoen én geitenkaas. Dubbel lekker!

(23) waardeer
hoofdgerecht Een winterse salade met geroosterde pompoen én geitenkaas. Dubbel lekker! 2 personen
3 23

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Verdeel de pompoenblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de helft van de olie en bestrooi met het venkelzaad, peper en eventueel zout. Bak de pompoen in ca. 15 min. in het midden van de oven gaar.
  2. Rasp ondertussen voor de dressing de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Snijd de bieslook fijn. Meng 25 ml sinaasappelsap per persoon met het sinaasappelrasp, de bieslook en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  3. Neem de pompoen uit de oven en schep met de quinoa in een schaal. Voeg de sinaasappeldressing toe en schep om. Meng de spinazie en amandelen erdoor en verdeel de geitenkaas erover.

combinatietip:

Deze quinoasalade is ook lekker met stukjes warmgerookte zalm erover. Het recept is dan niet meer vegetarisch.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 565 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 34 g
  • vet 37 g
    waarvan verzadigd 9  g
  • natrium 720 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaarten Allerhande 2 2017 , Receptkaart 2018 week 09-10

Mediterrane quinoasalade

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Me­di­ter­ra­ne quinoa­sa­la­de

1
1

Verwarm de oven voor op 200 °C.

2
2
  • 400 g pompoenblokjes
  • 1 el traditionele olijfolie
  • 1 tl gemalen venkelzaad

Verdeel de pompoenblokjes over een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de olie en bestrooi met het venkelzaad, peper en eventueel zout.

3
3

Bak de pompoen in ca. 15 min. in het midden van de oven gaar.

4
4
  • 1 medium handsinaasappel
  • 6¼ g verse bieslook

Rasp ondertussen voor de dressing de oranje schil van de sinaasappel en pers de vrucht uit. Snijd de bieslook fijn.

5
5
  • 1 el traditionele olijfolie

Meng 25 ml sinaasappelsap per persoon met het sinaasappelrasp, de bieslook en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

6
6
  • 250 g mediterraanse quinoa met tomaat & olijf

Neem de pompoen uit de oven en schep met de quinoa in een schaal. Voeg de sinaasappeldressing toe en schep om.

7
7
  • 50 g babyspinazie
  • 2 el ongezouten geroosterde amandelen
  • 60 g zachte geitenkaas 55+

Meng de spinazie en amandelen erdoor en verdeel de geitenkaas erover.

combinatietip:

Deze quinoasalade is ook lekker met stukjes warmgerookte zalm erover. Het recept is dan niet meer vegetarisch.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.