bewaar
Groene salade met manchego en olijven
Groene salade met manchego en olijven
bewaar

Groene salade met manchego en olijven

15 min. bereiden
8waarderingen

Ingrediënten

6 personen

1 eetlepel

azijn

1 eetlepel

sherry

1 theelepel

pittige Franse mosterd

6 eetlepels

olijfolie extra vierge

zout

(versgemalen) zwarte peper

1 zakje

veldsla

1 krop

sla

50 g

zwarte olijven zonder pit

50 g

manchego (Spaanse kaas) of oude kaas

Aan de slag

In grote slakom azijn, mosterd en olijfolie tot een dressing kloppen. Op smaak brengen met zout en peper. Kropsla wassen en in repen snijden. Veldsla wassen en worteltjes verwijderen. Olijven halveren. Met kaasschaaf kaas in flinterdunne plakjes schaven. Sla en veldsla luchtig door dressing scheppen. Helft van olijven en plakjes kaas ook erdoor scheppen. Rest van kaas en olijven over salade verdelen.