Groene salade met manchego en olijven

Advertentie
Ingrediënten
- 1 eetlepel azijn
- 1 eetlepel sherry
- 1 theelepel pittige Franse mosterd
- 6 eetlepels olijfolie extra vierge
- zout
- (versgemalen) zwarte peper
- 1 zakje veldsla (à 75 g)
- 1 krop sla
- 50 g zwarte olijven zonder pit
- 50 g manchego (Spaanse kaas) of oude kaas
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
In grote slakom azijn, mosterd en olijfolie tot een dressing kloppen. Op smaak brengen met zout en peper. Kropsla wassen en in repen snijden. Veldsla wassen en worteltjes verwijderen. Olijven halveren. Met kaasschaaf kaas in flinterdunne plakjes schaven. Sla en veldsla luchtig door dressing scheppen. Helft van olijven en plakjes kaas ook erdoor scheppen. Rest van kaas en olijven over salade verdelen.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 140 kcal
- eiwit 3 g
- koolhydraten 1 g
- vet 14 g