bewaar
Quinoasalade met bietjes en pompoenpitten
Quinoasalade met bietjes en pompoenpitten
bewaar

Quinoasalade met bietjes en pompoenpitten

Aardse bietjes, frisse appel en nootachtige quinoa: kleurrijke en smakelijke combi.

20 min. bereiden
103waarderingen

Ingrediënten

4 personen

275 g

quinoa

1

jazz-appel

400 g

rauwe bieten

1

citroen

2 tl

mierikswortel in pot

3 el

raapzaadolie

15 g

verse munt

75 g

veldsla

100 g

fruit & zadenmix met pompoenpitten

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aardse bietjes, frisse appel en nootachtige quinoa: kleurrijke en smakelijke combi.

Aan de slag

1

Kook de quinoa 8 min. in water met zout. Zet het vuur uit en laat nog 12 min. staan. Giet af en doe in een schaal. Snijd ondertussen de appel in parten en verwijder het klokhuis. Rasp de appel met een rasp of in de keukenmachine en doe bij de quinoa.

2

Schil de bieten, rasp ze en voeg ook toe. Rasp de gele schil van de citroen en pers een helft uit. Meng het rasp, 1 el sap, de mierikswortel en olie door de quinoa. Snijd de blaadjes van de munt in reepjes. Schep de veldsla, fruit en zadenmix en munt door de quinoa en breng op smaak met peper en eventueel zout.

tip

Quinoasalade met bietjes, pompoenpitten

Instructievideo - 02:34 min.