Frittata met snijbiet
Ook geschikt voor de hapjestafel!

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 rode uien
- 1 teen knoflook
- 2 el traditionele olijfolie
- 350 g verse groene asperges
- 150 g tendre bûche (geitenkaas)
- 6 middelgrote eieren
- 2 el crème fraîche
- 75 g snijbiet (zak)
- 500 g krieltjes (schoongeboend)
- 2 el kruidenazijn
Advertentie
Bereiden
- Snijd de uien in dunne halve ringen. Snijd de knoflook fijn. Verhit 1 el olie in een hapjespan en fruit de ui 5 min.
- Breek de onderkant van de asperges en snijd de asperges in schuine stukken van 2 cm. Doe de asperges en knoflook bij de ui in de pan en bak 2 min. mee.
- Snijd ondertussen de helft van de geitenkaas in plakjes en de rest in blokjes. Meng de blokjes kaas met de eieren, crème fraîche, peper en eventueel zout in een kom. Voeg de snijbiet en het eimengsel toe aan de pan en draai het vuur laag. Leg de plakjes geitenkaas erop, doe de deksel op de pan en laat de frittata in 15 min. gaar worden.
- Halveer ondertussen de krieltjes en kook ze in water met zout in 10 min. beetgaar. Giet af.
- Schep de krieltjes om met de azijn en de rest van de olie. Serveer de frittata met de krieltjes.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 440 kcal
- eiwit 19 g
- koolhydraten 30 g
-
vet 26 g
waarvan verzadigd 12 g - natrium 310 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Frittata met snijbiet
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Frittata met snijbiet

- 2 rode uien
- 1 teen knoflook
Snijd de uien in dunne halve ringen. Snijd de knoflook fijn.

- 1 el traditionele olijfolie
Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 5 min.

- 350 g verse groene asperges
Breek de onderkant van de asperges en snijd de asperges in schuine stukken van 2 cm.

Doe de asperges en knoflook bij de ui in de pan en bak 2 min. mee.

- 150 g tendre bûche (geitenkaas)
Snijd ondertussen de helft van de geitenkaas in plakjes en de rest in blokjes.

- 6 middelgrote eieren
- 2 el crème fraîche
Meng de blokjes kaas met de eieren, crème fraîche, peper en eventueel zout in een kom.

- 75 g snijbiet
Voeg de snijbiet en het eimengsel toe aan de pan en draai het vuur laag.

Leg de plakjes geitenkaas erop, doe de deksel op de pan en laat de frittata in 15 min. gaar worden.

- 500 g krieltjes
Halveer ondertussen de krieltjes en kook ze in water met zout in 10 min. beetgaar. Giet af.

- 2 el kruidenazijn
- 1 el traditionele olijfolie
Schep de krieltjes om met de azijn en de rest van de olie.

Serveer de frittata met de krieltjes. Bon appétit!