bewaar
Frittata met snijbiet
Frittata met snijbiet
bewaar

Frittata met snijbiet

Ook geschikt voor de hapjestafel!

30 min. bereiden
99waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

rode uien

1 teen

knoflook

2 el

traditionele olijfolie

350 g

verse groene asperge

150 g

tendre bûche (geitenkaas)

6

middelgrote eieren

2 el

crème fraîche

75 g

snijbiet

500 g

krieltjes

2 el

kruidenazijn

Ook geschikt voor de hapjestafel!

Aan de slag

1

Snijd de uien in dunne halve ringen. Snijd de knoflook fijn. Verhit 1 el olie in een hapjespan en fruit de ui 5 min.

2

Breek de onderkant van de asperges en snijd de asperges in schuine stukken van 2 cm. Doe de asperges en knoflook bij de ui in de pan en bak 2 min. mee.

3

Snijd ondertussen de helft van de geitenkaas in plakjes en de rest in blokjes. Meng de blokjes kaas met de eieren, crème fraîche, peper en eventueel zout in een kom. Voeg de snijbiet en het eimengsel toe aan de pan en draai het vuur laag. Leg de plakjes geitenkaas erop, doe de deksel op de pan en laat de frittata in 15 min. gaar worden.

4

Halveer ondertussen de krieltjes en kook ze in water met zout in 10 min. beetgaar. Giet af.

5

Schep de krieltjes om met de azijn en de rest van de olie. Serveer de frittata met de krieltjes.