Frit­ta­ta met lams­spie­sen

Lichtpittige smaak van rucola is heerlijk in salades, pizza of pesto, maar ook in warme gerechten, zoals deze frittata.

(2) waardeer
hoofdgerecht Lichtpittige smaak van rucola is heerlijk in salades, pizza of pesto, maar ook in warme gerechten, zoals deze frittata. 4 personen
4 2

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de uien in dunne halve ringen. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 5 min. Snijd ondertussen de onderkant en stelen van de venkelknollen, halveer de venkel en snijd in plakken van 1 cm. Snijd vervolgens in stukjes van 1 cm. Voeg de venkel en knoflook toe aan de ui en bak 2 min. mee.
  2. Rasp ondertussen de kaas boven een kom. Roer de eieren, crème fraîche, peper en eventueel zout erdoor. Voeg de rucola en het eimengsel toe aan de pan met venkel. Draai het vuur laag. Laat de frittata met de deksel op de pan in 15 min. gaar worden.
  3. Verhit de grillpan. Gril de spiesen in 12 min. rondom bruin en gaar. Leg op elk bord 1 spies. Serveer met de frittata. Verdeel de rest van het vlees over de borden.

combinatietip:

Lekker met stokbrood.

Tip:

Ook lekker met lamschipolataworstjes in plaats van lamspiesen

bewaartip:

De spiesen kun je 3 maanden bewaren in de vriezer.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 495 kcal
  • eiwit 35 g
  • koolhydraten 7 g
  • vet 35 g
    waarvan verzadigd 15 g
  • natrium 520 mg
  • vezels 5 g
Tags
Ook te zien in

Frittata met lamsspiesen

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Frit­ta­ta met lams­spie­sen

1
1
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 1 el milde olijfolie

Snijd de uien in dunne halve ringen. Snijd de knoflook fijn. Verhit de olie in een hapjespan en fruit de ui 5 min.

2
2
  • 2 venkelknollen

Snijd ondertussen de onderkant en stelen van de venkelknollen, halveer de venkel en snijd in plakken van 1 cm. Snijd vervolgens in stukjes van 1 cm.

3
3

Voeg de venkel en knoflook toe aan de ui en bak 2 min. mee.

4
4
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 6 middelgrote eieren
  • 2 el crème fraîche

Rasp ondertussen de kaas boven een kom. Roer de eieren, crème fraîche, peper en eventueel zout erdoor.

5
5
  • 85 g rucola

Voeg de rucola en het eimengsel toe aan de pan met venkel. Draai het vuur laag. Laat de frittata met de deksel op de pan in 15 min. gaar worden.

6
6
  • 6 mediterrane lamsspiesen

Verhit de grillpan. Gril de spiesen in 12 min. rondom bruin en gaar.

7
7

Leg op elk bord 1 spies. Serveer met de frittata. Verdeel de rest van het vlees over de borden.

combinatietip:

Lekker met stokbrood.

bewaartip:

De spiesen kun je 3 maanden bewaren in de vriezer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.