bewaar
Boerenkoolsalade
Boerenkoolsalade
bewaar

Boerenkoolsalade

Dit keer is er eens een heel andere rol weggelegd voor boerenkool: in een salade.

20 min. bereiden
18waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2

rode uien

100 ml

rodewijnazijn

½ el

kristalsuiker

1 mespunt

zout

2 el

zonnebloemolie

300 g

verse boerenkool

2 tl

gerookt paprikapoeder

295 g

gegrilde rode paprika's in pot

10 g

saladecroutons naturel

Dit keer is er eens een heel andere rol weggelegd voor boerenkool: in een salade.

Aan de slag

1

Snijd de ui in dunne ringen en doe in een kom. Breng de azijn met de suiker en het zout aan de kook. Giet over de ui.

2

Verhit de olie in een ruime hapjespan en roerbak de boerenkool en pimenton 4 min. Voeg peper en eventueel zout toe. Neem uit de pan en laat 2 min. afkoelen. Laat de paprika uitlekken en snijd in repen van ½ cm.

3

Giet de rode ui af en meng met de boerenkool en paprika. Bestrooi met de croutons.

bewaartipJe kunt de salade 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Voeg de croutons vlak voor het serveren toe.