Boerenkoolsalade
Dit keer is er eens een heel andere rol weggelegd voor boerenkool: in een salade.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 rode uien
- 100 ml rodewijnazijn
- ½ el kristalsuiker
- 1 mespunt zout
- 2 el zonnebloemolie
- 300 g verse boerenkool
- 2 tl gerookt paprikapoeder (pimenton)
- 295 g gegrilde rode paprika's in pot
- 10 g saladecroutons naturel (zakje 20 g)
Advertentie
Bereiden
- Snijd de ui in dunne ringen en doe in een kom. Breng de azijn met de suiker en het zout aan de kook. Giet over de ui.
- Verhit de olie in een ruime hapjespan en roerbak de boerenkool en pimenton 4 min. Voeg peper en eventueel zout toe. Neem uit de pan en laat 2 min. afkoelen. Laat de paprika uitlekken en snijd in repen van ½ cm.
- Giet de rode ui af en meng met de boerenkool en paprika. Bestrooi met de croutons.
bewaartip:
Je kunt de salade 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Voeg de croutons vlak voor het serveren toe.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 115 kcal
- eiwit 4 g
- koolhydraten 10 g
-
vet 6 g
waarvan verzadigd 1 g - natrium 425 mg
- vezels 3 g
Ook te zien in
Boerenkoolsalade
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Boerenkoolsalade
- 2 rode uien
- 100 ml rodewijnazijn
- ½ el kristalsuiker
- 1 mespunt zout
Snijd de ui in dunne ringen en doe in een kom. Breng de azijn met de suiker en het zout aan de kook. Giet over de ui.
- 2 el zonnebloemolie
- 300 g verse boerenkool
- 2 tl gerookt paprikapoeder
Verhit de olie in een ruime hapjespan en roerbak de boerenkool en pimenton 4 min. Voeg peper en eventueel zout toe.
- 295 g gegrilde rode paprika's in pot
Neem uit de pan en laat 2 min. afkoelen. Laat de paprika uitlekken en snijd in repen van ½ cm.
- 10 g saladecroutons naturel
Giet de rode ui af en meng met de boerenkool en paprika. Bestrooi met de croutons.
bewaartip:
Je kunt de salade 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in de koelkast. Voeg de croutons vlak voor het serveren toe.