bewaar
Grapefruit-tijmparfait
Grapefruit-tijmparfait
bewaar

Grapefruit-tijmparfait

35 min. bereiden
3 uur wachten
10waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1½

rode grapefruit

4

eierdooiers

4 el

witte basterdsuiker

2 takjes

tijm

125 ml

slagroom

Dit heb je nodig

  • mixer

  • eenpersoonssouffléschaaltjes

  • plasticfolie

Aan de slag

1

In grote pan water aan de kook brengen. Vuur laag draaien. Halve grapefruit uitpersen. In kom eierdooiers met suiker, tijm en grapefruitsap met mixer loskloppen. Kom op pan zetten en eierdooiers al kloppend laten binden, tot mengsel na ca. 10 min. romig is en zo dik als vla. Dooiermengsel laten afkoelen, regelmatig omscheppen. Intussen slagroom lobbig kloppen. Slagroom door afgekoelde dooiermengsel scheppen. Mengsel over vormpjes verdelen en afdekken met plasticfolie. Parfaits in diepvries in minstens 3 uur laten opstijven.

2

Andere grapefruit dik schillen en partjes tussen vliezen uitsnijden. Vlak voor serveren parfaits uit diepvries nemen en op vier borden storten. Garneren met partjes grapefruit.

tip

algemeenGrapefruit geeft een heel licht smaakaccent aan de romige parfait. Ook sinaasappel, citroen en limoen lenen zich goed voor dit recept.