bewaar
Sinaasappelcrème
Sinaasappelcrème
bewaar

Sinaasappelcrème

45 min. bereiden
2 uur 30 min. wachten
71waarderingen

Ingrediënten

4

handsinaasappels

2 dl

melk

50 g

witte basterdsuiker

2 zakjes

vanillesuiker

5

eierdooiers

125 ml

slagroom

1 eetlepel

amandelschaafsel

Aan de slag

1

1 sinaasappel goed schoonboenen en 6 mooie plakjes er vanaf snijden. Sinaasappels uitpersen en 6 gave uitgeholde helften bewaren. In pan sinaasappelsap aan de kook brengen en laten inkoken tot ca. 1/2 dl. In pan met dikke bodem melk, suiker en vanillesuiker op laag vuur aan de kook brengen. Eierdooiers in kom schuimig kloppen. Melk al roerend door eierdooiers mengen. Mengsel terug in pan schenken en al roerend tegen kookpunt aan brengen tot crème dikker begint te worden. Pan van vuur nemen. Sinaasappelsap door crème roeren en in ca. 30 minuten laten afkoelen tot kamertemperatuur, af en toe roeren. Slagroom stijfkloppen en luchtig door crème spatelen. Sinaasappelhelften vullen met crème en in koelkast in ca. 2 uur laten opstijven. In droge koekenpan amandelschaafsel in ca. 1 minuut lichtbruin roosteren.

2

Sinaasappels op zes bordjes zetten en garneren met schijfje sinaasappel en amandelschaafsel.