bewaar
Omgekeerde sinaasappeltaartjes met Camparisiroop
Omgekeerde sinaasappeltaartjes met Camparisiroop
bewaar

Omgekeerde sinaasappeltaartjes met Camparisiroop

1 uur 10 min. bereiden
15waarderingen

Ingrediënten

4 personen

125 g

bloem

50 g

poedersuiker

zout

100 g

koude roomboter

2

eierdooiers

4

handsinaasappels

¾ dl

Campari

75 g

suiker

1 zakje

vanillesuiker

1 bekertje

crème fraîche

bloem om te bestuiven

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • eenpersoons quichevormpjes

Aan de slag

1

In keukenmachine bloem, poedersuiker, mespunt zout, 50 g boter en dooiers tot samenhangend deeg mengen. Deeg nog even doorkneden, tot bal vormen en afgedekt in koelkast ca. 15 minuten laten rusten. Sinaasappels dik schillen en partjes tussen vliesjes uitsnijden, sap opvangen. In pan sinaasappelsap met Campari en suiker al roerend ca. 4 minuten laten inkoken tot dikke siroop ontstaat. Iets laten afkoelen. Taartvormpjes dik invetten met rest van boter en hierop eetlepel siroop schenken. Sinaasappelpartjes als bloem in taartvormpjes rangschikken. Werkvlak bestuiven met wat bloem. Deeg in 4 stukken verdelen en uitrollen tot dunne ronde lappen van ca. 15 cm doorsnede. Deeglappen op sinaasappelpartjes leggen en aan zijkanten iets aandrukken. Vanillesuiker door crème fraîche roeren.

2

Oven voorverwarmen op 200 °C. In midden van oven taartjes in 15-20 minuten goudbruin en gaar bakken. Direct op elke vorm bord leggen, samen keren en taartje op bord laten glijden. Iets laten afkoelen. Op elk taartje in midden een volle lepel vanillecrème scheppen.