bewaar
Sinaasappels uit de oven met sinaasappelsaus
Sinaasappels uit de oven met sinaasappelsaus
bewaar

Sinaasappels uit de oven met sinaasappelsaus

35 min. bereiden
13waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4

handsinaasappels

125 g

suiker

200 ml

koelvers (bloed)sinaasappelsap

1 zakje

vanillesuiker

1 el

maizena

1 el

Campari

125 ml

crème fraîche

2 takjes

munt

Dit heb je nodig

  • lage ovenschaal

Aan de slag

1

Oven voorverwarmen op 200 ºC. Van sinaasappel 1 exemplaar schoonboenen en met citrustrekker (zesteur) dunne reepjes van schil trekken of schil grof raspen. Alle sinaasappels dik schillen om vliesjes te verwijderen. Vruchten in 4 dikke plakken snijden, dakpansgewijs in ingevette schaal leggen. In steelpan met dikke bodem suiker met 2 el water aan de kook brengen. Suiker zonder te roeren op matig vuur laten smelten en lichtbruin laten worden (= karameliseren). Karamelstroop voorzichtig over sinaasappels schenken. Schaal in midden van oven zetten en sinaasappels in 15 min. bakken. In steelpan sap met schilletjes en vanillesuiker zachtjes aan de kook brengen. Maizena losroeren met campari en door sap roeren. Nog even verwarmen, zodat sap tot dikke saus bindt. Saus laten afkoelen. Sinaasappels uit oven nemen en op koele plek zetten (niet in koelkast).

2

Saus opnieuw verwarmen. Sinaasappelplakken over vier borden verdelen, saus erop en ernaast schenken. Op elk bord 1 el crème fraîche scheppen. Eventueel garneren met blaadjes munt.

Binden van soepen en sauzen

Instructievideo - 00:47 min.