bewaar
Sinaasappels uit de oven
Sinaasappels uit de oven
bewaar

Sinaasappels uit de oven

15 min. bereiden
25 min. wachten
33waarderingen

Ingrediënten

4 personen

5

sinaasappels

10

bitterkoekjes

25 g

boter

4 eetlepels

honing

Griekse yoghurt

Dit heb je nodig

  • ovenschaal

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 200 °C. Pers 1 sinaasappel uit en halveer 4 sinaasappels. Snijd met een puntig mesje of grapefruitmesje het vruchtvlees los van de schil en snijd de partjes los. Leg de sinaasappels met het snijvlak naar boven in een ovenschaal. Verkruimel de bitterkoekjes (in keukenmachine) en verdeel het kruim over de sinaasappels. Verwarm in een steelpan de boter en honing al roerend tot een siroop. Schenk driekwart ervan over de sinaasappels en roer het sinaasappelsap door de rest van de siroop. Schenk dit mengsel op de bodem van de schaal. Zet de schaal in het midden van de oven en laat de sinaasappels in 25 minuten zacht en warm worden. Leg de sinaasappels op vier borden en schep op elk wat Griekse yoghurt.