bewaar
Sinaasappels met dessertwijn
Sinaasappels met dessertwijn
bewaar

Sinaasappels met dessertwijn

25 min. bereiden
2 uur wachten
34waarderingen

Ingrediënten

4

sinaasappels

2 eetlepels

gele rozijnen

125 ml

Mavrodaphne

4 eetlepels

droge witte wijn

1 eetlepel

honing

1

kaneelstokje

2

kruidnagels

2 eetlepels

gepelde pistachenoten

Aan de slag

1

Sinaasappels met scherp mesje dik schillen tot op vruchtvlees; sap opvangen. Partjes sinaasappel tussen vliesjes uitsnijden en partjes mengen met sinaasappelsap en rozijnen. In steelpan Mavrodaphne, wijn, honing, kaneelstok en kruidnagels aan de kook brengen en ca. 1 minuut zachtjes doorkoken. Wijnsiroop iets laten afkoelen en over sinaasappels gieten. Specerijen verwijderen. Ca. 2 uur in koelkast laten intrekken.

2

Pistachenoten fijn hakken. Sinaasappels met siroop over vier coupes verdelen. Pistachenoten erover strooien.