bewaar
Aardbeien uit oven met roomyoghurt
Aardbeien uit oven met roomyoghurt
bewaar

Aardbeien uit oven met roomyoghurt

15 min. bereiden
15 min. wachten
72waarderingen

Ingrediënten

4 porties

500 g

aardbeien

2 el

honing

2 el

amandelschaafsel

1 bakje

mascarpone

½ beker

yoghurt Griekse stijl

2 zakjes

vanillesuiker

1

limoen

4 el

Crème de Cassis

Dit heb je nodig

  • ovenschaal (20 x 30 cm)

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Zet de aardbeien met de snijkant naar beneden in de ovenschaal. Besprenkel ze met de honing en verwarm ca. 15 min. in de oven.

2

Rooster ondertussen het amandelschaafsel in een koekenpan zonder olie of boter in 3 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord.

3

Doe de mascarpone en yoghurt in een kom en doe de vanillesuiker erbij. Rasp de groene schil van de limoen, voeg de rasp toe en schep door elkaar.

4

Verdeel de roomyoghurt over 4 borden. Schep de warme aardbeien erop en verdeel het achtergebleven vocht in de ovenschaal over de 4 borden. Verdeel de amandelen erover en besprenkel met de Crème de Cassis. Serveer direct.

algemeenEten er kinderen mee? Vervang de Crème de Cassis dan door 4 el bosvruchtensiroop.

Noten, zaden en pitten roosteren

Instructievideo - 01:19 min.

Aardbeien uit oven met roomyoghurt

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig