bewaar
Yoghurtroomtaart met limoen en aardbeien
Yoghurtroomtaart met limoen en aardbeien
bewaar

Yoghurtroomtaart met limoen en aardbeien

30 min. bereiden
40 min. wachten
70waarderingen

Ingrediënten

10 porties

100 g

bloem

25 g

maizena

6

eieren

175 g

witte basterdsuiker

2

limoenen

250 ml

slagroom

3 zakjes

vanillesuiker

150 g

Griekse yoghurt

500 g

aardbeien

Dit heb je nodig

  • springvorm (doorsnede 24 cm), ingevet

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 175 °C. Bloem en maizena zeven. In kom eiwitten met 150 g basterdsuiker met handmixer opkloppen. In andere kom eigeel tot lichtgeel kloppen. Daarna voorzichtig het eigeel door het opgeklopte eiwit scheppen. Bloem erboven zeven en er voorzichtig door scheppen tot bloem geheel is opgenomen. Beslag overdoen in vorm en gladstrijken. In midden van oven biscuittaart in ca. 40 min. goudbruin en gaar bakken. In open oven taart laten afkoelen. Limoenen schoonboenen en schil eraf raspen. Limoenen uitpersen. Rest van basterdsuiker door limoensap roeren. In kom slagroom stijf kloppen met vanillesuiker. Griekse yoghurt en limoenrasp erdoor spatelen. Biscuittaart overlangs halveren en snijvlakken besprenkelen met limoensap. Onderkant op schaal leggen en een derde van room erover uitstrijken. Driekwart van aardbeien erover verdelen. Bovenkant van taart erop zetten. Bovenkant en zijkanten bestrijken met rest van room. Rest van aardbeien over taart verdelen.

tip

algemeenDe zijkant van deze taart wordt gegarneerd met amandelen nog mooier. Rooster daarvoor een zakje amandelschaafsel in een droge koekenpan mooi goudbruin en laat ze afkoelen. Druk vervolgens met de hand de amandelen tegen de zijkant van de taart. Draai de taart steeds een slag. Chocoladevlokken of hagelslag geven ook een fraai effect.