bewaar
Schuimtaart met limoen
Schuimtaart met limoen
bewaar

Schuimtaart met limoen

1 uur 10 min. bereiden
1 uur 30 min. wachten
85waarderingen

Ingrediënten

8 porties

175 g

zachte boter

250 g

witte basterdsuiker

200 g

bloem

4

eidooiers

5

limoenen

60 g

maizena

5

eiwitten

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • plasticfolie

  • lage taartvorm (ca. 24 cm doorsnede)

  • bakpapier

  • steunvulling (bijv. gedroogde peulvruchten)

Aan de slag

1

In keukenmachine met sikkelmes 125 g boter en 75 g basterdsuiker tot romig mengsel mengen. Bloem, 2 eidooier en mespunt zout toevoegen en tot samenhangend deeg draaien. Deeg uit machine nemen, tot dikke worst rollen en in plasticfolie verpakken. Deeg 1 1/2 uur in koelkast laten rusten.

2

Oven voorverwarmen op 200 °C. Deeg in plakjes van 3 mm snijden en plakjes over bodem van ingevette taartvorm verdelen. Deeg met handpalm en vingers aandrukken, zodat bodem en randen met deeg zijn bedekt. Ruim bakpapier op deeg leggen en bakpapier aandrukken. Bakpapier met steunvulling vullen. Deeg 15 min. in oven voorbakken (= 'blind bakken'). Steunvulling en bakpapier verwijderen en deeg nog 10 min. bakken. Taartvorm uit oven nemen. Intussen 2 limoenen schoonboenen en schil eraf raspen. Limoenen uitpersen. Limoensap met 75 g basterdsuiker op laag vuur verwarmen. Maizena met 1 el water losroeren, geleidelijk door limoensap roeren en 300 ml water erbij schenken. Blijven roeren tot mengsel gebonden is. Pan van vuur nemen en limoenrasp, rest van eidooiers en 50 g boter toevoegen. Even laten afkoelen. In keukenmachine met opklopaccessoire eiwitten kloppen. Geleidelijk 100 g basterdsuiker via vulschacht toevoegen en blijven kloppen tot eiwit stijf is. Limoenmengsel over taartvorm verdelen. Eiwitschuim erover spatelen. Taart 15-20 min. in oven bakken tot eiwitschuim lichtgekleurd is.