bewaar
Limetaartjes
Limetaartjes
bewaar

Limetaartjes

1 uur 25 min. bereiden
15 min. wachten
125waarderingen

Ingrediënten

4 personen

175 g

bloem

50 g

suiker

1 mespunt

zout

100 g

boter

5

eieren

100 ml

slagroom

200 g

witte basterdsuiker

1

limoen

3

limoenen

Dit heb je nodig

  • huishoudfolie

  • deegroller

  • bakpapier

  • blindbakvulling of gedroogde peulvruchten

  • lage taartvormpjes doorsnede ca. 10 cm, ingevet

Aan de slag

Kneed de bloem, de suiker, het zout, de boter en 1 ei door elkaar tot een soepel deeg. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het een uur rusten op een koele plek. Verwarm de oven voor op 200 °C. Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot 4 plakken en bekleed de taartvormpjes ermee. Leg in iedere taartvorm een stuk bakpapier en vul ze met de steunvulling. Bak de taartbodems 10 min. in de oven. Verwijder het bakpapier en de steunvulling. Klop de room, 4 eieren, de suiker, de limerasp en het -sap door elkaar. Verwarm het al kloppend op laag vuur gedurende 4-6 minuten tot het limemengsel begint te stollen. Verdeel het mengsel over de 4 taartvormpjes en bak ze in nog 15 min. in de oven gaar. Laat goed afkoelen. Lekker met stijfgeklopte, ongezoete slagroom en gekonfijte limeplakjes (zie tip).

tip

algemeenGekonfijte lime. Breng in een ruime pan 1 liter water met 1 kg suiker aan de kook. Los al roerend de suiker op. Snijd 2 limes in dunne plakjes en kook ze 10-15 min. zachtjes in de suikersiroop. Draai het vuur uit en laat de limeplakjes minstens 24 uur in de suikersiroop liggen. Schep de plakjes met een schuimspaan op een rooster, laat ze een uur uitlekken. Laat ze op keukenpapier nog 4-5 uur verder drogen en hard worden.