bewaar
Engelse cake
Engelse cake
bewaar

Engelse cake

15 min. bereiden
1 uur 20 min. wachten
87waarderingen

Ingrediënten

6 personen

100 g

boter

100 g

witte basterdsuiker

3

eieren

190 g

bloem

2

bloedsinaasappels

2 tl

bakpoeder

1 beker

slagroom

40 g

poedersuiker

Dit heb je nodig

  • springvorm doorsnede ca. 20 cm

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop de boter en basterdsuiker in ca. 4 min. luchtig. Voeg, al kloppend, beetje bij beetje de eieren toe. Gaat het mengsel schiften, voeg dan iets bloem toe. Rasp de oranje schil van 1 sinaasappel en pers de vrucht uit.

2

Zeef het bakpoeder met de bloem en doe bij het botermengsel. Spatel met het rasp luchtig door het beslag. Schep het beslag in de met boter ingevette vorm en zet 20 min. in het midden van de oven. Laat 1 uur afkoelen.

3

Halveer de cake horizontaal. Rasp de oranje schil van de tweede sinaasappel. Klop de slagroom met de poedersuiker stijf. Roer het rasp en 3 el sap erdoor. Verdeel de helft van de slagroom over de cakebodem. Bedek met de andere cakehelft. Bestrijk met de resterende slagroom. Schil met een scherp mes het wit van de sinaasappel. Snijd de vrucht in dunne plakken en verdeel over de slagroom.

tip

algemeenU kunt de cake 1 dag van tevoren maken. Bewaar afgedekt in een luchtdichte trommel. Volg op de dag zelf de bereiding vanaf de cake halveren.

Citrus snijden

Instructievideo - 01:15 min.