bewaar
Ricotta-clafoutis met bramen en vanille
Ricotta-clafoutis met bramen en vanille
bewaar

Ricotta-clafoutis met bramen en vanille

25 min. bereiden
45 min. wachten
69waarderingen

Ingrediënten

400 g

bramen

3 eetlepels

bessenjenever

250 ml

slagroom

1

vanillestokje

4

eieren

100 g

witte basterdsuiker

250 g

ricotta

100 g

bloem

poedersuiker

Dit heb je nodig

  • lage taartvorm doorsnede 28 cm, ingevet

Aan de slag

In kom bramen en jenever voorzichtig door elkaar scheppen. Oven voorverwarmen op 175 °C. In pan slagroom met vanillestokje ca. 5 min. zachtjes verwarmen. Vanillestokje eruit nemen en met mesje merg eruit schrapen. Merg weer door room roeren. In kom eieren met basterdsuiker en mespunt zout tot luchtig mengsel kloppen. Ricotta, room en bloem erdoor kloppen. Mengsel overdoen in taartvorm en bramen met vocht erover verdelen. In oven clafoutis in ca. 45 min. goudbruin en gaar bakken. Uit oven direct bestuiven met poedersuiker. Warm, lauwwarm of koud serveren. Vlak voor het serveren opnieuw bestuiven met poedersuiker.

tip

algemeenEen clafoutis is een echte Franse taart, gemaakt van een soort pannenkoekenbeslag dat in de oven wordt gebakken. Oorspronkelijk met verse kersen, maar steeds vaker ook met ander vers zomerfruit, zoals abrikozen, perziken en blauwe bessen.