bewaar
Cherry pie met vanille crumble
Cherry pie met vanille crumble
bewaar

Cherry pie met vanille crumble

1 uur 25 min. bereiden
45 min. wachten
112waarderingen

Ingrediënten

300 g

bloem

2 el

poedersuiker

250 g

koude boter

50 ml

slagroom

3 doosjes

kersen

150 g

witte basterdsuiker

1 tl

maizena

1

vanillestokje

150 g

zelfrijzend bakmeel

Dit heb je nodig

  • bakpapier, deegroller, keukenmachine, steunvulling (bijv. gedroogde peulvruchten), ovenschaal (Ø 27 cm), ingevet

Aan de slag

1

Meng de bloem, poedersuiker en 150 g boter in de keukenmachine tot een kruimelig mengsel. Laat de machine draaien en voeg de slagroom toe. Meng tot een samenhangend deeg. Wikkel in vershoudfolie en zet 1 uur in de koelkast.

2

Verwarm de oven voor op 180 ºC. Bestuif het werkblad en de deegroller met bloem en rol het deeg uit tot een ronde lap met een doorsnee van 35 cm. Bekleed de ovenschaal ermee. Prik met een vork gaatjes in de bodem, bedek met bakpapier en vul met de steunvulling. Bak 15 min. in de oven (blind bakken). Haal het bakpapier met de vulling eruit en bak nog ca. 5 min. Laat de oven aan staan.

3

Kook ondertussen in een steelpan de kersen en 100 g basterdsuiker 15 min. zachtjes. Roer de maizena erdoor en neem van het vuur.

4

Snijd het vanillestokje in de lengte door en schraap het merg eruit met een scherp mesje. Maal met het zelfrijzend bakmeel, de rest van de boter en de rest van de suiker in de keukenmachine in 15 sec. tot kruimels.

5

Verdeel het kersenmengsel over de bodem en verdeel de deegkruimels erover. Bak ca. 25 min. in het midden van de oven. Serveer warm of lauw.

tip

Blind bakken

Instructievideo - 00:50 min.