bewaar
Kruidnoten met witte chocolade en cacao
Kruidnoten met witte chocolade en cacao
bewaar

Kruidnoten met witte chocolade en cacao

20 min. bereiden
1 uur 15 min. wachten
64waarderingen

Ingrediënten

10 personen

250 g

zelfrijzend bakmeel

150 g

donkerbruine basterdsuiker

½ bakje

koek- en speculaaskruiden

100 g

koude boter

2 el

melk

100 g

witte chocolade

1 el

cacaopoeder

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

1

Meng het meel, de suiker en kruiden in een kom en snijd met 2 messen de boter erdoor. Kneed verder met de hand. Voeg de melk toe. Vorm een bal en leg in vershoudfolie 1 uur in de koelkast.

2

Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak bolletjes van het deeg en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de bolletjes een beetje plat, bak ze in ca. 12 min. gaar en laat helemaal afkoelen.

3

Doe de chocolade in een steelpan, hang deze in een iets grotere pan met bijna kokend water en laat smelten (au bain-marie). Doop de kruidnoten tot de helft in de chocolade en daarna met het topje in de cacao. Leg op bakpapier tot de chocolade hard is.

tip

algemeenU kunt de kruidnoten 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar in een afgesloten koektrommel.

Au bain-marie smelten

Instructievideo - 00:34 min.