bewaar
Kruidnoten met witte chocolade en cacao
Kruidnoten met witte chocolade en cacao
bewaar

Kruidnoten met witte chocolade en cacao

20 min. bereiden
1 uur 15 min. wachten
64waarderingen

Ingrediënten

10 personen

250 g

zelfrijzend bakmeel

150 g

donkerbruine basterdsuiker

½ bakje

koek- en speculaaskruiden

100 g

koude boter

2 el

melk

100 g

witte chocolade

1 el

cacaopoeder

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Aan de slag

1

Meng het meel, de suiker en kruiden in een kom en snijd met 2 messen de boter erdoor. Kneed verder met de hand. Voeg de melk toe. Vorm een bal en leg in vershoudfolie 1 uur in de koelkast.

2

Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak bolletjes van het deeg en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de bolletjes een beetje plat, bak ze in ca. 12 min. gaar en laat helemaal afkoelen.

3

Doe de chocolade in een steelpan, hang deze in een iets grotere pan met bijna kokend water en laat smelten (au bain-marie). Doop de kruidnoten tot de helft in de chocolade en daarna met het topje in de cacao. Leg op bakpapier tot de chocolade hard is.

algemeenU kunt de kruidnoten 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar in een afgesloten koektrommel.

Au bain-marie smelten

Instructievideo - 00:34 min.

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Kruidnoten met witte chocolade en cacao

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig