Kruidnoten met witte chocolade en cacao

hollands
nagerecht
10 personen
3
64
Ingrediënten
- 250 g zelfrijzend bakmeel
- 150 g donkerbruine basterdsuiker
- ½ bakje koek- en speculaaskruiden (a 20 g)
- 100 g koude boter
- 2 el melk
- 100 g witte chocolade (in kleine stukjes)
- 1 el cacaopoeder
Keukenspullen
- bakpapier
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Meng het meel, de suiker en kruiden in een kom en snijd met 2 messen de boter erdoor. Kneed verder met de hand. Voeg de melk toe. Vorm een bal en leg in vershoudfolie 1 uur in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Maak bolletjes van het deeg en leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Druk de bolletjes een beetje plat, bak ze in ca. 12 min. gaar en laat helemaal afkoelen.
- Doe de chocolade in een steelpan, hang deze in een iets grotere pan met bijna kokend water en laat smelten (au bain-marie). Doop de kruidnoten tot de helft in de chocolade en daarna met het topje in de cacao. Leg op bakpapier tot de chocolade hard is.
Tip:
U kunt de kruidnoten 2 dagen van tevoren bereiden. Bewaar in een afgesloten koektrommel.

Au bain-marie smelten
Instructievideo
- 00:34 min.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 275 kcal
- eiwit 4 g
- koolhydraten 38 g
- vet 12 g