bewaar
Speculaasmijters met noten
Speculaasmijters met noten
bewaar

Speculaasmijters met noten

20 min. bereiden
1 uur 15 min. wachten
18waarderingen

Ingrediënten

12 porties

250 g

volkorentarwebloem

1 tl

bakpoeder

1 bakje

koek- en speculaaskruiden

120 g

donkerbruine basterdsuiker

150 g

koude boter

1

ei

2 el

pijnboompitten

2 el

garneeramandelen

2 el

hazelnoten

10

pecannoten

Dit heb je nodig

  • bakpapier, deegroller

Aan de slag

1

Meng de bloem, het bakpoeder, de kruiden, de suiker en een mespunt zout in een kom. Snijd met 2 messen de boter erdoor. Voeg het eiwit toe en kneed tot een soepel deeg. Vorm een bal en leg in vershoudfolie 1 uur in de koelkast.

2

Verwarm de oven voor op 170 °C. Rol het deeg met een deegroller uit tot een plak van 1/2 cm dik. Snijd er mijters uit en leg die op een met bakpapier beklede bakplaat. Versier met de noten en bestrijk met de eidooier. Bak in ca. 15 min. gaar.

algemeenBewaar de mijters in een afgesloten trommel.

algemeenLaat voor kleine kinderen de noten weg.

Deeg maken

Instructievideo - 01:24 min.